In het westen van Nederland ligt in de provincie Zuid-Holland de havenstad Rotterdam. De stad ligt aan de rivier de Maas en werd in mei 1940 voor een groot deel verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag staat Rotterdam vooral bekend om zijn vernieuwende architectuur. De stad heeft een rijk cultuur leven en dus kun je er prima terecht voor een cultureel uitje. Hier geven we je een aantal leuke tips.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Groot aanbod aan musea

Rotterdam heeft een ruim en gevarieerd aanbod aan musea. Rondom de culturele as van het Museumpark en de Witte de Withstraat zijn er veel gevestigd. Hier vind je onder andere Museum Boijmans Van Beuningen, De Kunsthal en Het Nieuwe Instituut. Je kunt er terecht voor een gevarieerd aanbod aan kunsttentoonstellingen. Voor een innovatief, experimenteel en actueel programma kun je terecht bij TENT en Witte de With. Rondom de Witte de Withstraat zijn tevens nog tal van galeries, maar uiteraard vind je deze ook verder buiten het centrum.

Gratis kunst in de openlucht

Rotterdam kunst

Kunst is gelukkig niet alleen maar binnen. Vooral in Rotterdam kijk je buiten op straat je ogen uit. Topstukken van Pablo Picasso, Paul McCartney, Henry Moore, Joep van Lieshout en Elmgreen & Dragset passeer je gewoon op straat. Werken van de meest beroemde kunstenaars ter wereld behoren tot de internationale beeldencollectie van Sculpture International Rotterdam. Je kunt ze gewoon helemaal gratis bekijken. Bij de VVV is een speciale route beschikbaar. Deze leidt je langs de beelden en geeft je tekst en uitleg. Een andere vorm van kunst in de openlucht is streetart. Lokale artiesten maken indrukwekkende wall paintings. Vooral rondom de Luchtsingel en de Hofbogen vind je deze bijzondere kunst.

Film, theater en concerten

Rotterdam zit tevens ruim in het aantal theaters, filmhuizen en concertzalen. De lokale bevolking omschrijft het vaak als hun ‘tweede huiskamer’. Het zijn plekken om andere mensen te ontmoeten, maar natuurlijk ook om geïnspireerd en geraakt te worden door een optreden of film. Bekende gebouwen zijn de Rotterdamse Schouwburg, Theater Witte de With en concertgebouw de Doelen. Maar ook de sfeervolle oude bioscoop Cinerama trekt nog altijd veel bezoekers. De bios staat bekend om zijn roodfluwelen stoelen. Tijdens je bezoek aan de stad moet je eigenlijk ook nog even de Kop van Zuid aandoen. Hier kun je het Nederlands Fotomuseum bezoeken of een avondje bios of theater inplannen. Dit is mogelijk bij bioscoop LantarenVenster of bij het Luxor Theater.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be