Een echte eyecatcher in Rotterdam is het SS Rotterdam. Dit voormalig vlaggenschip ligt permanent aangemeerd en is gemakkelijk bereikbaar. Het schip heeft als vlaggenschip én als cruiseschip vele wereldzeeën bevaren. Aan boord zijn tal van mogelijkheden. Zo kun je er overnachten, eten, drinken, feesten, werken of vergaderen. Als je in Rotterdam bent, is het erg leuk om een rondleiding te boeken. Stap aan boord en ontdek de authentieke sfeer. In deze blog lees je meer informatie over drie gave rondleidingen.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Enthousiaste gidsen

Eenmaal aan boord van de SS Rotterdam ontdek je de rijke historie en krijg je tijdens één van de rondleidingen allerlei weetjes en bijzondere verhalen te horen over ruim veertig jaar stoomvaartgeschiedenis. Tijdens zo’n rondleiding flaneer je als wereldreiziger door de stijlvolle zalen en over de dekken. De gidsen zijn enthousiast en nemen je zelfs mee in de machinekamer van het schip. Je kijkt je ogen uit bij het zien van al die glimmend chromen bedieningspanelen. Kom je met een grote groep? Dan kan er een rondleiding op maat verzorgd worden.

Dagelijkse rondleidingen

Aan boord vinden dagelijks rondleidingen plaats, waarvan de laatste vertrektijd van een 1 uur durende rondleiding 16.00 uur is en van een 2 uur durende rondleiding 15.00 uur is. Je kunt kiezen of je een rondleiding wilt met een gids of een audiofoon, maar ook een combinatie van deze twee is mogelijk. Naast deze opties zijn er nog de groepsrondleidingen en maandelijkse rondleidingen.

Uitwaaien & Zwaaien

Dagelijks start tussen 10.00 uur en 17.00 uur de rondleiding ‘Uitwaaien & Zwaaien’. Tijdens deze rondleiding herbeleef je de tijd dat passagiers vroeger uitbundig uitgezwaaid werden én feestelijk onthaald. Je verkent de boeg, bezoekt de hooggelegen dekken, neemt een kijkje in het stuurhuis en gluurt even in de achterliggende ruimten. Middels een audiofoon leer je wat een groot cruiseschip allemaal in huis heeft.

Rotterdam water

Stoom & Chroom

Ook de rondleiding ‘Stoom & Chroom’ vindt iedere dag plaats tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Het accent van deze rondleiding ligt op de imposante machinekamer. Na ruim veertig jaar hard werken is het er nu koud en stil. Maar wat je leert, maakt indruk. Onder begeleiding van een shiphost én een audiofoon maak je kennis met het ingenieuze systeem van verdampers, generatoren, ketels en turbines.

Rotterdam Compleet

De derde rondleiding is de ‘Rotterdam Compleet’. Als je het moeilijk vindt een keuze te maken tussen de eerste en tweede rondleiding, kun je in hetzelfde tijdsbestek ook kiezen voor deze complete rondleiding. Je komt onder andere bij het oude binnenzwembad, de boeg, de brug, de sportdekken en bijzondere zalen. Tevens bezoek je het ingenieus ontworpen trappenhuis. Door de audiofoon krijg je een heel goed beeld over hoe het leven aan boord vroeger was.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be