Ben je een echte strandganger en wil je verzekert zijn van iedere dag zon? Dan is Palma de Mallorca de geschikte plaats om naartoe te gaan. Maar dat is niet alles wat het eiland heeft te bieden, natuurlijke bezienswaardigheden en culturele en historische plaatsen zijn er ook te vinden. Heb je een dagje geen zin in strand dan zijn er genoeg andere leuke en mooie dingen te beleven.

De grotten van Cuevas del Drach

In 1896 werden deze populaire grotten geopend voor publiek. Stalagmieten en stalactieten vind je hier in alle soorten en maten. Je kunt in de grot met bootjes varen want het grootste ondergrondse meer is hier te vinden dat maar liefst 177 meter lang is en 40 meter breed. De diepte van het water is 30 meter. In het hoogseizoen en de vakanties is de grot zeer druk bezocht. We raden dan ook aan om indien mogelijk buiten de schoolvakanties te reizen als je wil genieten van de rust in de grotten.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het ronde Kasteel van Bellver

Het kasteel van Bellver ligt ten westen van Palma. Dit ronde kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw onder leiding van koning Jacobus II van Mallorca. Het kasteel was de officiële verblijfplaats van de koningen, maar werd later gebruikt als een militaire gevangenis. Aan de binnenring bevindt zich een historisch museum. Opvallend is het kasteel zeker, omdat het een van de weinige ronde kastelen is van Europa.

Palma de Mallorca

Natuurpark Mondrago

Dit schitterende stukje natuurpark kun je bewonderen en verkennen via een groot aantal paden. Langs de rotskust in Mondrago vind je enkele mooie baaien. Het park is bekend vanwege zijn heldere blauwe water en fijne witte zandstranden. Het ligt wel een beetje afgelegen, maar is echt een bezoekje waard om te genieten.

Uitzicht vanaf de Puig Sant Salvador

De hoogste top van de Serra de Llevant vind je net buiten het stadje Felanitx. Bovenop de top van de berg kun je het gelijknamige klooster vinden. Om bij het klooster te komen is al een spectaculaire attractie op zichzelf. In de 14e eeuw werd het klooster van Sant Salvador gesticht, van hieruit kun je prachtig uitkijken op de zuidoostkust. Ook bij fietsers is het klooster erg populair door de combinatie van de weg er naartoe en het geweldige uitzicht.

Beschermd natuurgebied Es Trenc

Langs de zuidkust van Mallorca ligt het beschermde natuurgebied Es Trenc. Hier vind je duinen en drasland, maar ook het langste niet bebouwde stuk land van het eiland. Het drasland trekt vele vogelsoorten naar het eiland en tevens is het goed voor de zoutproductie op het eiland. Salobrar de Campos zoals het drasland heet, herbergt kolonies vogelsoorten waaronder de kraanvogel, strandplevier, torenvalk, bergeend, flamingo en nog veel meer soorten vogels die je niet elke dag tegenkomt.

Bergdorpjes in Mallorca

Wil je het echte Spaanse leven proeven en even terug naar vroeger? Bezoek dan de vele authentieke bergdorpjes dat Mallorca rijk is. In deze charmante dorpjes is de tijd even stil blijven staan, je kunt hier het echte Spaanse leven beleven en meemaken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be