De stad Bouillon vind je in de provincie Luxemburg, tegen de Franse grens aan. De stad heeft bijna 5500 inwoners en ligt in het arrondissement Neufchâteau. Ga je op vakantie naar de Ardennen? Dan is een bezoek aan zowel de stad Bouillon en haar omgeving zeker aan te bevelen. De mooiste plekken om te gaan bekijken zetten we hier voor je op een rijtje.

De streek van Bouillon

De streek staat vooral bekend door de prachtige natuur rondom de rivier de Semois en wordt gevormd door de gemeenten Bertrix, Bouillon en Paliseul.
Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen door de steile hellingen, panoramische uitzichten en de vele bossen en valleien. Ook is hier door het jaar heen veel te beleven, er worden namelijk regelmatig folkloristische feesten en culturele evenementen georganiseerd.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

In de dorpen is ook nog goed de rijke historie van dit gebied te zien. Zo is er het ‘Kasteel van Bouillon’, gelegen op een lange rotskam naast de Semois. Dit kasteel is onlosmakelijk verbonden met Godfried van Bouillon, de leider van de eerste kruistocht en beschermer van het Heilige Graf. Het is een redelijke klim naar boven om bij het kasteel te geraken, maar deze inspanning wordt beloond door een spectaculair uitzicht over de Semois. Ook zijn in Bouillon de Sint-Petruskerk en de Pauluskerk te bezichtigen en het gemeentehuis met het ‘Musée Ducal’ en het ‘Hotel de la Poste’. Hier heeft Napoleon III nog gelogeerd.
Helemaal bovenaan de heuvel is de ‘Toren van Baimont’, ook wel ‘La Ramonette’ genoemd, te vinden.

Culturele uitstapjes

Heb je even genoeg van de natuur en historie? Geen probleem! Er is nog veel meer te ontdekken in de omgeving. Erg leuk om te bezoeken is de schapenboerderij van Acremont. Hier kun je meer leren over het runnen van een melkschapenhouderij, van het melken van de schapen tot aan de afgewerkte producten, zoals yoghurt, ijs en kaas.
In Bouillon zelf is het dierenpark Parc Animalier de Bouillon te vinden, een leuk dagje uit voor de hele familie. Hier zijn niet alleen veel verschillende diersoorten te zien, er is ook een enorm houten speelplein voor de kinderen. Ook leuk om met kinderen te bezoeken is ‘La Ferme des Fées’ in Les Hayons. Dit is een boerderij die je doet denken dat je in een sprookje beland bent en waar je kennis kunt maken met kleine magische wezentjes.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be