Helaas heb je soms maar één dag om een stad te bezoeken. Bijvoorbeeld wanneer je een hele lange overstap hebt met het vliegtuig, of omdat de stad eigenlijk onderweg is naar je echte bestemming. Gelukkig kun je veel steden in één dag ontdekken. Je kunt dan natuurlijk niet alles zien, maar wel de hoogtepunten. Stel dat deze situatie zich nou bij je voordoet in de stad Praag, dan is hieronder alvast een voorbeeld van hoe je je dag in de mooie stad kunt invullen.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Ochtend

Begin je dag bij metrostation Malostranska, een punt dat voor een ieder goed te bereiken is met het openbaar vervoer en geldt als goed uitgangspunt voor een dagje Praag. Vanaf het metrostation neem je de tram richting Prazsky hrad. Eenmaal uitgestapt steek je de straat over, waarna je langs de mooie wachtershuisjes zo de burcht in kunt lopen. Voor het bezoeken van de burcht heb je geen toegangskaartje nodig, maar als je in een van de verschillende gebouwen in de burcht een kijkje wilt nemen moet je wel een kaartje kopen.

Vanaf het punt waar je bent binnengekomen loop je vervolgens een stukje naar rechts om aan het mooie plein Hradcanske uit te komen. Hier kun je genieten van het mooie plaatje van het plein. Daarna kun je teruglopen en (waarschijnlijk achter de andere bezoekers aan) doorlopen naar de Vituskathedraal, het Koningspaleis en het Gouden Straatje, één van de oudste straatjes van Praag die al in de 16e eeuw werd bewoond.

Middag

Praag oude centrum

Na het bezoeken van de burcht en misschien een broodje te hebben gegeten, reis je met de tram terug naar het beginpunt, metrostation Malostranska. Vanaf daar kun je doorlopen naar het centrum. Loop via het Plein Kleine Zijde, een mooi plein in een van de oudere buurten van de Tsjechische hoofdstad, richting de Karelsbrug, de beroemde brug over de Moldau. Deze verbindt de Oude Stad met de Kleine Zijde. De Karelsbrug dateert uit 1357, toen koning Karel IV hem liet aanleggen, nadat zijn voorganger, de Judithbrug, was ingestort.  Tijdens de wandeling richting de brug kom je langs een aantal kerken die hebben bijgedragen aan de bijnaam van de stad; de Stad van de Honderd Torens.

Over de brug kom je uit op het Plein Oude Stad, het centrum van de andere wijk. Hier vind je allerlei klassieke gebouwen zoals de astronomische klok, een middeleeuws uurwerk, en de Tynkerk. Als je doorloopt over het plein en rechts aanhoudt kom je door de straat Celetná, en kom je langs nog meer klassieke gebouwen als de kruittoren en het Representatiehuis, waar je wederom kunt genieten van de mooie aanzichten van de panden.

Diner

Voor het diner kun je gewoon rond blijven lopen in de Oude Stad, waar overal restaurantjes te vinden zijn aan bijvoorbeeld het plein, maar voor de iets minder toeristisch bezochte tentjes kun je verder de stad in om in de straatjes op zoek te gaan naar een geschikte plek. Om de dag af te sluiten kun je nog één keer op de Karelsbrug gaan staan om te genieten van de lichtjes aan het water.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be