Hippe bars, veel cultuur en geschiedenis en originele plekken die je nergens anders vindt: Berlijn heeft het allemaal. De Duitse hoofdstad, met bijna 3,5 miljoen inwoners de grootste stad van het land, is de perfecte bestemming voor een citytrip die je nooit zal vergeten. Deze must do’s moet je zeker op je lijstje zetten.

Cultuur

Wie aan Berlijn denkt, denkt uiteraard aan de Muur. De scheiding tussen het westen en het oosten van de stad werd vernietigd in 1990, maar op sommige plekken kan je nog restanten terugvinden. Zo heb je de East Side Gallery waar de schilderingen verhalen vertellen over Oost-Berlijn. De geschiedenis opsnuiven kan ook bij Checkpoint Charlie, de bekende grenscontrole tussen oost en west.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Must see

Wil je genieten van een prachtig uitzicht over Berlijn? Breng dan een bezoek aan de Reichstag, waar het Duitse parlement gevestigd is. Het dak is volledig van glas, waardoor het panorama fantastisch is. Bovendien is de toegang volledig gratis, je moet je alleen even inschrijven. Een alternatief is de Fernsehturm, die zo’n 200 meter boven de Alexanderplatz uittorent. Op de bovenste verdieping is er een restaurant dat langzaam ronddraait. Zo heb je tijdens het verorberen van je maaltijd de hele stad vanuit alle hoeken gezien.

Museum

De Joodse geschiedenis kan je herontdekken in het Jüdisches Museum. Architect Daniel Libeskind baseerde de vorm van het gebouw op een ontplofte Davidster, het bekendste symbool van het jodendom. Vergeet ook geen bezoek te brengen aan het Holocaustmonument, een monument ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het bestaat uit 2.711 betonblokken, variërend in hoogte van 20 centimeter tot 4,5 meter. Indrukwekkend!

Sporten

Altijd al eens willen fietsen, wandelen of skaten op de landingsbaan van een luchthaven? Dat kan in Park Tempelhof. Deze voormalige luchthaven werd omgetoverd tot het grootste park van de stad. Het is maar liefst 380 hectare groot. Je kan er heerlijk sporten, genieten van een ontspannende picknick of barbecueën op de daarvoor voorziene plekken. Heel hipster!

Uitgaan

Ook uitgaan kan je in Berlijn als geen ander. Er zijn oneindig veel bars, clubs en alternatieve cafés. Een van de meest karakteristieke clubs is Berghain/Panorama Bar. In dit voormalig industrieel pakhuis kan je je uitleven op electro en minimal. De lekkerste cocktails vind je in Bar Tausend. Deze bar is wat moeilijk te vinden omdat er geen voordeur, bel, uithangsbord of ander herkenningspunt is. Vertrouw op Google Maps en volg de stemmen van de menigte. Je zal er geen spijt van hebben.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be