Het Spaanse eiland Mallorca staat bij velen misschien bekend als een party eiland voor jongeren. Dit is deels ook de waarheid, alleen heeft het eiland nog zoveel meer te bieden dan alleen zon, zee, strand en uitgaan. Daarom kiezen veel koppels en gezinnen elk jaar voor deze heerlijke bestemming, op maar een paar uurtjes reizen met het vliegtuig.

Je kunt op Mallorca genieten van prachtige culturele bezienswaardigheden zoals kastelen, historische huizen en fraaie pittoreske plaatsjes die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland en deze stad telt rond de 400.000 inwoners. De eilandbewoners krijgen het in de vakantieperiodes flink wat drukker want jaarlijks reizen er zo’n 13 miljoen toeristen af naar dit geweldige eiland. Als je vakantie wil vieren in Mallorca dan is er van alles te beleven. De jongeren kunnen er lekker feesten en genieten van het weer, de andere mensen hebben de mogelijkheid om de cultuur van Mallorca wat verder te verkennen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Bezienswaardigheden

Palma de Mallorca

Tijdens je vakantie op Mallorca zijn er een aantal bezienswaardigheden waar je absoluut eens een kijkje moet gaan nemen. De kathedraal La Seu is hier een voorbeeld van. In de hoofdstad van het eiland vind je deze geweldige kathedraal die is ontworpen door Gaudi en Miquel Barceló. Dit historische gebouw is het pronkstuk van Mallorca en je kunt er verschillende bouwstijlen in terugvinden omdat de kathedraal gedurende 400 jaar is gebouwd. Met een lengte van 121 meter en een breedte van 55 meter is dit het grootste gebouw van Mallorca. Als je door de hoofdstad Palma wandelt dan kan de kathedraal ook niet aan je aandacht ontsnappen. Je kunt de kathedraal van binnen bezichtigen in de maanden april tot en met oktober. Op maandag tot en met vrijdag kun je er terecht van 10:00 tot 17:50 en vanaf 1 juni tot en met 30 september is de kathedraal 25 minuten langer geopend voor het publiek, namelijk tot 18:15.

In de hoofdstad Palma kun je ook een kijkje nemen bij het Castillo de Bellver. Dit fraaie kasteel is voor de liefhebbers van cultuur zeker de moeite waard om een dagje te bezoeken. Vanuit de toren in het kasteel heb je een geweldig uitzicht over de stad en hier kun je de mooiste plaatjes schieten!

De locals van Mallorca

Mallorca staat uiteraard ook bekend als feesteiland voor jongeren en dit is één van de redenen waarom de Mallorcanen zich steeds verder terugtrekken uit de toeristische kustplaatsjes waar het flink feesten geblazen is. Ze weten zelf ook wel dat toerisme de nummer 1 bron van inkomsten is op het eiland dus ze hebben ermee leren leven. De locals zijn vooral werkzaam in de winkeltjes en winkelcentra die er op het eiland te vinden zijn. In de hoofdstad is er de mogelijkheid om lekker te gaan shoppen bij diverse grote winkelketens zoals C&A en El Corte Ingles, en in het winkelcentrum kun je terecht bij de Mango, Levi’s, Lacoste en Zara. De locals helpen je graag bij het uitzoeken van een leuke outfit.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be