De Moezel is een rivier die door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland loopt. Het gedeelte in Duitsland is vooral bekend als vakantiebestemming door de vele wijngaarden, prachtige steden en dorpjes en beboste heuvels. De meeste vakantiegangers komen hier dan ook om te wandelen of fietsen, maar de regio heeft nog veel meer te bieden.

Trier

Deze stad is, samen met Worms, de oudste stad van Duitsland. Bij een bezoek merk je dit onder andere aan de eeuwenoude Romeinse badhuizen en het ondergrondse doolhof van smalle tunneltjes. Ook het huis van Karl Marx is te vinden in deze stad. Hier is een uiteenzetting van het vroegere marxisme te vinden. Deze bezienswaardigheden in Trier moet je gezien hebben

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wil je graag de omgeving wat meer bekijken? Dan zullen de verschillende boottochten die vertrekken vanuit Trier richting Saarburg of Bernkastel-Kues zeker in de smaak vallen.   

Adventure Forest

Voor iedereen die van de natuur houdt maar op zoek is naar wat meer avontuur dan gewoon een wandeltocht is er het Mosel Adventure Forest Mont Royal. Dit park heeft twee locaties, een bij Traben-Trarbach en een bij Cochem. In dit avonturenpark leg je een parcours af met touwen, balken en hindernissen. Ze hebben routes zowel voor de beginnende- als de gevorderde klimmer. Bij storm, onweer of sterke regen zijn deze klimbossen niet open.

Wijnbouw

De moezelstreek staat bekend om haar wijnen. In praktisch elk dorp of stadje is wel een wijnboer of wijnkelder te vinden. Uiteraard is het mogelijk om een wijnproeverij te doen van de lokale Riesling, Pinot Noir of Blanc en Kerner maar voor diegenen die zich echt in de wijnbouw willen verdiepen is het ook mogelijk een wijndiploma te halen. Dit is een cursus in vier delen. Van februari tot maart leer je snoeien. Van maart tot april leer je hoe de vruchtscheuten gebogen en gebonden moeten worden om een gelijkmatige groei te bereiken. In de zomer kun je vervolgens helpen met het opbinden van de ranken en uiteindelijk, in de maand oktober, leer je er oogsten.

Ballonvaren

Wil je de Moezelstreek liever op een wat rustigere manier bekijken? Dan is een ballonvaart een ideale manier om de loop van de Moezel, de wijnbergen en de omgeving te bekijken. Geniet van de stilte in de ballon terwijl je het uitzicht bewondert. In augustus is er ieder jaar een internationale ontmoeting in Bernkastel-Kues voor Europese ballonvaarders. De lucht is dan vol van de vele verschillende ballonnen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be