Velen zullen het niet zo zien zitten, alleen op vakantie gaan. Het is toch veel leuker om met familie of vrienden een nieuwe citytrip bestemming te ontdekken? Nou, niet altijd. Sommigen vinden het heerlijk om
alleen op reis te gaan, en dat begrijpen wij volkomen! Je kunt doen wat je wil en wanneer je wil, het is het toppunt van vrijheid. Omdat het misschien toch wel spannend en eng klinkt, geven we je hierbij wat handige tips.

Begin met een korte vakantie

Om een beetje te ‘oefenen’, en vooral om te zien of het je überhaupt wel bevalt, kun je het beste beginnen met een stedentrip in je eigen land, of korte vakantie ergens niet al te ver weg. In het ergste geval is het toch niet leuk, en ben je na 2 of 3 dagen alweer thuis.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Planning is key

Je hoeft niet alles van te voren te plannen, want je kunt best op het laatste moment in de trein springen naar een andere stad. Juist omdat je alleen bent hoef je niet te overleggen, en kun je gewoon doen wat je wil. Maar plan wel je belangrijkste vliegtickets, een slaapplaats voor de eerste nachten, check of je bankkaart op je bestemming zal werken, en zorg dat je genoeg geld bij hebt (contant en op je rekening). Ook is het slim om al je documenten (paspoort, rijbewijs, visum etc.) te scannen en in een cloud (Dropbox of Google Drive bijvoorbeeld) op te slaan.

Tevens is het handig om contact te houden met familie of vrienden, zodat ze weten waar je bent in het geval er iets gebeurt. Regel dus een internationaal abonnement of een lokale simkaart bijvoorbeeld.

Vermijd gevaarlijke en riskante situaties

Alleen op vakantie gaan

Ga niet in je eentje naar een wijk die bekend staat als gevaarlijk, dat is op zich logisch. Maar ook tijdens het uitgaan moet je opletten. Drink niet te veel alcohol, neem geen waardevolle spullen mee, en let vooral erg goed op je drankje. We willen je absoluut niet bang maken, maar als je alleen bent, is het risico net wat groter dat iemand iets in je drankje wil doen.

Leer mensen kennen op je bestemming

In je hostel of tijdens een tour met gids kun je makkelijk mensen leren kennen. Ben niet verlegen, en begin gewoon een gezellig gesprek. Je bent vast niet de enige die alleen op reis is, waardoor het leuk kan zijn om nieuwe mensen te leren kennen en hier samen iets mee te gaan bezichtigen bijvoorbeeld.

Voorkom verveling

‘s Avonds alleen in je kamer zijn kan best snel gaan vervelen. Zorg dus dat je een boekje bij hebt, of bijvoorbeeld een notitieboek. Schrijf op wat je die dag hebt gezien, kijk nog eens naar al die mooie foto’s, en je zult je niet meer vervelen. Je kunt natuurlijk ook een blog bijhouden als je toegang hebt tot een apparaat met internet! Zo is het thuisfront meteen op de hoogte van je avontuur.

Geniet!

Geniet van de rust en de vrijheid, ga niet stressen om snel snel naar een andere bezienswaardigheid te gaan, neem de tijd. Alleen op reis gaan is jezelf opnieuw ontdekken, je grenzen verleggen… Voor jongeren is het zelfs een manier om het volwassen leven in te stappen en zelfstandiger te worden.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be