Stel, je gaat op reis naar Kroatië maar hebt geen idee wat je nu precies allemaal mee moet nemen. Geen nood, hier vind je dé lijst om je koffer te vullen.

Alles voor de zon

Zonnecrème is een echte must voor een reisje in Kroatië. De zon schijnt er namelijk heel hard en het is een populaire plaats voor strandvakanties. Bescherm je huid tegen de straffe zon en geniet extra hard van je vakantie. Plus, het is toch niet leuk om de hele tijd met een brandend gevoel rond te lopen?

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Naast zonnecrème kan ook aloë vera wel van pas komen. Aloë vera is een beetje hetzelfde als aftersun, maar het heeft een sneller effect. Het koelt onmiddellijk en gaat jeuk en blaasjes tegen. Als je dus toch niet genoeg zonnecrème gesmeerd hebt, is aloë vera jouw redder in nood.

Wat je uiteraard ook niet mag vergeten, is je zwemgerief. Je zal sowieso één dag aan het strand of het zwembad spenderen, dus zorg dat je daarop voorbereid bent. Een bikini meer of minder, dat zal het verschil in je koffer niet maken. Of je kan er daar gewoon één kopen, natuurlijk! Keuze genoeg.

Als je van plan bent om naar het strand te gaan, neem je best ook een strandlaken mee. Je kan natuurlijk ook altijd de handdoek uit je hotelkamer meenemen, al is dat niet ideaal. Zo’n strandlaken is meestal makkelijk en compact op te rollen, dus het neemt niet veel plaats in je koffer in.

Alles om op ontdekking te gaan

Goede wandelschoenen, dat is wat je nodig hebt. Je zal niet aan de prachtige natuur kunnen weerstaan en elke dag op avontuur willen gaan. En een echte avonturier draagt uiteraard ook goede wandelschoenen. Hoe moet je anders lange afstanden afleggen?

Om diezelfde reden is ook een degelijke rugzak wel handig. Tijdens het exploreren wil je uiteraard niet de hele tijd rug- of nekpijn hebben. En je volledige survivalpakket moet er ook in passen natuurlijk. Investeer nu al in een goede rugzak, want het is iets dat je hele leven lang kan meegaan en dat altijd wel van pas komt.

Een fototoestel zal je in Kroatië ook wel kunnen gebruiken. De natuur is er prachtig en Instagramwaardige zichten zijn er in overvloed. Vakantiefoto’s zijn natuurlijk ook superleuk om later op terug te kijken, dus trek er maar op los! Nu lijkt zo’n camera misschien te groot om mee te sleuren, maar je zal het je achteraf wel beklagen als je hem niet meeneemt.  

En nog wat extraatjes

Peljesac, Kroatie

Nog zoiets dat je altijd wel kan gebruiken als je op reis gaat, is insectenspray. Er is niets irritanter dan in je bed kruipen en dan een hele hoop muggen rond je hoofd horen zoemen en ’s ochtends dan helemaal onder de muggenbeten wakker worden.

Als je graag eens in het water gaat, breng je best waterschoenen mee. De Kroatische stranden zijn namelijk geen zandstranden maar steenstranden. Je kan er dus niet gewoon op blote voeten op lopen, want dat kan serieus pijnlijk zijn. Zeker als je in het water wil, zijn waterschoenen aangeraden. Zo hoef je je geen zorgen te maken over scherpe stenen en kan je rustig in het water ronddobberen.

Neem enkele kledingstukken mee waarmee je een beetje kunt opwarmen. Overdag is het in Kroatië heel warm, maar soms kan het ’s avonds toch iets frisser worden. Zeker als je net de hele dag in de blakende zon doorgebracht hebt. Neem dus enkele lichte truien of bijvoorbeeld een sjaal mee om je tijdens die frissere avonden warm te houden.

Alles mee? Boek dan hier je vakantie.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be