Île de Noirmoutier is een prachtig eiland bij de kust van Frankrijk met veel mogelijkheden voor een leuke vakantie. De vorm van het eiland alleen al is apart. Sommige zeggen dat het op een zeepaardje lijkt, anderen zien gewoon een langwerpig eiland dat bovenaan wat breder is. Als je gewend bent aan vakanties in Frankrijk, zul je dit eiland alsnog erg verrassend vinden. Het is heel wat anders dan het Franse vasteland.

Om je een beetje wegwijs te maken, geven we je hier alvast wat tips over leuke bezienswaardigheden en uitjes op dit eiland. Je hebt je weekje vakantie zo volgepland met al deze leuke dingen!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Heerlijk wandelen

Als je naar een natuurrijk gebied op vakantie gaat, is het leuk om zoveel mogelijk te voet te bezichtigen. Zo heb je de tijd om alles goed te bekijken, en kun je volop genieten. Vooral de rotskust is erg mooi om langs te wandelen. Ook de kreken, het polderlandschap et de zoutpannen mag je niet missen.

In de duinen van Barbâtre, in het zuiden en het centrum van het eiland, zijn uitgestippelde wandelroutes te vinden. Zo weet je zeker dat je langs alle mooie stukjes komt. Bij mooi en helder weer kun je vanaf het zuidelijke puntje de kust van de Vendée zien, die op zo’n 800 meter ligt.

Ben je niet zo dol op wandelen? Dan kun je veel dingen ook met de fiets bezoeken.

Ile de Noirmoutier


Mooie molens en een goed bewaard gebleven kasteel

Er zijn meer dan 20 molens te vinden op het eiland. Echter zijn deze niet meer actief. Uiteraard kun je ze nog wel van buiten bekijken.

Om je culturele uitstapje compleet te maken, moet je ook het kasteel bezoeken dat in Noirmoutier-en-l’île staat. Hier is ook een museum waar je veel kunt leren. Ook worden hier regelmatig tentoonstellingen georganiseerd. Als je even klimt, kun je hier een prachtig uitzicht hebben over de omgeving.

Musée de la Construction Navale

Dit museum is leuk voor het hele gezin, of je nu fan bent van boten en maritieme zaken of niet. Je leert er veel over de scheepsbouw, en je kunt er makkelijk een paar uur doorbrengen. Vooral wanneer het ‘s middags te warm is om buiten rond te lopen of fietsen kun je genieten van dit leuke museum.

Aquarium Sealand

Een bezoek aan een aquarium is altijd een leuk uitje. Naast de vissen en andere dieren die in zee leven, kun je er ook naar een zeeleeuwenshow kijken. Dat zorgt vaak voor veel lachen en leuke herinneringen!

Abdijen op het eiland

Het is altijd leuk om een abdij te bezoeken, omdat je hier niet vaak de kans voor krijgt. We hebben twee echte aanraders op dit eiland. Om te beginnen is er de ‘Abbaye de la Blanche’. Deze is rond de 13e eeuw gesticht, en brengt dus heel wat historie met zich mee. De ‘Abbaye noir’ is ook prachtig, en net even anders dan de ‘standaard’ abdij. De omgeving van deze abdijen is ook erg mooi, dus je kunt er gerust een tijdje zoet zijn.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be