Aruba is een klein land in de Caraïben. Het maakt samen met Nederland, Sint Maarten en Curaçao deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden en is zo’n 180 vierkante kilometer groot. De hoofdstad van Aruba is Oranjestad en de officiële talen zijn er Nederlands en Papiaments. Betalen doe je er met de Arubaanse florin.

Het weer in Aruba

In Aruba heerst een steppeklimaat  waardoor het er warm is en er weinig neerslag valt. De temperatuur blijft er het hele jaar door schommelen tussen de 24 en de 33 graden Celsius, wat het de ultieme bestemming maakt voor zonnekloppers. Van oktober tot december heb je de meeste kans op neerslag, al is die kans dan nog steeds klein.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat te doen in de hoofdstad

Oranjestad, Aruba

Oranjestad is de hoofdstad van Aruba. Het is dan ook meteen de grootste stad van het land en telt zo’n 35.000 inwoners. Veel locals noemen Oranjestad ook wel Playa.

Een leuke plaats om hier te bezoeken is Fort Zoutman. Dit fort werd in 1798 gebouwd en in 1983 gerestaureerd. Momenteel kan je binnenin een bezoekje brengen aan het Historisch Museum waar je meer kan bijleren over de geschiedenis van Aruba. Elke dinsdagavond kan je er tussen 6u30 en 8u30 trouwens terecht voor het Bon Bini Festival. Dan wordt de plaats getransformeerd tot kunstgalerij, eetplaats en concerthal.

En in de rest van het land

In het Nationaal Park Arikok zal je je ogen uitkijken. Het heeft een oppervlakte van 34 vierkante kilometer en neemt daarmee bijna één vijfde van het land in. Ook het hoogste punt van Aruba kan je hier beklimmen: de Jamanotaheuvel. Die is zo’n 188 meter hoog en biedt je een prachtig uitzicht over het hele eiland. Je kan er ook de Fontein Cave gaan bezoeken. In deze grot zijn tekeningen gevonden die waarschijnlijk rond de jaren 1.000 voor Christus gemaakt werden.

De Vuurtoren California ligt helemaal in het noordwesten van het land. Hij is zo’n 30 meter hoog en werd in 1915 in classicistische stijl gebouwd. Het is jammer genoeg niet meer mogelijk om de toren te beklimmen, maar dat maakt hem uiteraard niet minder impressionant. Het is een populaire plaats om naar de zonsondergang te kijken. In het huisje naast de vuurtoren, is het Italiaanse restaurant El Faro Blanco gevestigd waar je van een heerlijke maaltijd kan genieten.

Als je fan bent van dieren, moet je zeker naar het stadje Bringamosa. Daar is namelijk een opvangcentrum voor ezels en er lopen dan ook een honderddertigtal van die schattige beestjes rond. Zij die heel vroeg aankomen, krijgen zelfs de kans om de dieren te helpen voederen. Er is een klein terrasje waar je van een koffie of frisdrank kan genieten. De toegang tot het opvangcentrum is gratis, maar donaties zijn uiteraard altijd welkom!

Zin om eens van de zon te genieten in Aruba? Klik dan hier voor een overzicht van de beste last minutes. Een bezoekje aan Curacao is ook aan te raden!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be