Le théâtre-musée des Capucines

Le théâtre-musée des Capucines

Wat op het einde van de 19e eeuw startte als een parfumerie groeide vandaag uit tot een waar museum voor parfumerie. Een klein in-huis fabriekje toont hoe men in de 19e eeuw parfums produceerde, van extractie tot destillatie

Adres
39 boulevard des Capucines
75002 Paris
Web
http://www.fragonard.com/parfums_grasse/FR/fragonard/paris/le_theatre_musee_des_capucines_et_sa_boutique.cfm
Musée de la Publicité

Musée de la Publicité

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van reclame, of gewoon benieuwd naar hoe de mensen vroeger in contact kwamen met reclame en advertenties? Ga dan zeker eens een kijkje nemen in het Musée de la Publicité. Het museum bevindt zich in een zijvleugel van het wereldberoemde Louvre. Het museum opende haar deuren in 1978 en heeft een unieke collectie met meer dan 50 000 posters, 20 000 video reclame’s en meer dan 30 000 krant- en tijdschriftadvertenties. In het museum kan je altijd terecht voor deze vaste collectie, maar de tijdelijke tentoonstellingen zijn ook de moeite!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
07, rue de Rivoli, Paris
Web
http://www.museums-of-paris.com/musee_fr.php?code=373
Le Petit Palais

Le Petit Palais

Dit museum voor schone kunsten ligt in het bruisende hart van Parijs en bevat werken van enkele gerenommeerde namen zoals Monet, Cézanne, Rembrandt, Toulouse-Lautrec, … Naast schilderijen vind je er ook beeldhouwwerken, tapijten en kunstvoorwerpen. Op citytrip met kinderen? Hier vind je vertier voor jong en oud!

Adres
Avenue Winston Churchill
75008 Parijs
Frankrijk
Web
http://www.petitpalais.paris.fr
Carnavalet museum

Carnavalet museum

Deze twee herenhuizen werden omgetoverd tot historische pareltjes. Elke ruimte toont een periode uit de geschiedenis, aangevuld met kaarten en kunstwerken. Benieuwd naar het Parijs van de vorige eeuw? Aan de hand van indrukwekkende schilderijen ontdek je hoe de stad er vroeger uit zag.

Adres
23 rue de Sévigné
75003 Parijs
Frankrijk
Web
http://www.carnavalet.paris.fr
Louvre

Louvre

Het Louvre, van oorsprong een kasteel, is het grootse museum van Parijs met als bekendste stuk de Mona Lisa van Da Vinci. De collectie is zeer divers en toont werken vanaf de Oudheid tot de eerste helft van de 19de eeuw. Het museum is dan ook onderverdeeld in 8 afdelingen, samen goed voor 60 000m².

Enkele bekende schilders wiens werken je terugvindt zijn: Jacques-Louis David, Caravaggio, Rubens, Van Dyck, Rembrandt en Vermeer. Samen goed voor één van de meest complete overzichten van schilderkunst ter wereld.

Een ticket voor de permanente collecties kost € 12, hiermee heb je ook toegang tot het Musée Eugène Delacroix.

Adres
Palais du Louvre
Cours Napoléon
75001, Parijs
Web
http://www.louvre.fr
Musée Rodin

Musée Rodin

Het Musée Rodin vind je in het voormalige Hötel Biron in het 7de arrondissement, hier heeft Rodin ook zelf gewoond. In het huis en bijbehorend beeldenpark wordt het schilder- en beeldhouwwerk van Auguste Rodin tentoongesteld. Eén zaal is ook gewijd aan zijn leerlingen en muze Camille Claudel.

Een gecombineerd ticket voor de tentoonstellingen en het museum kost € 10.

Adres
Musée Rodin
79, rue de Varenne
75007 Paris
Web
http://www.musee-rodin.fr/
Centre Georges Pompidou

Centre Georges Pompidou

Het belangrijkste museum voor moderne kunst in Frankrijk is zonder twijfel het Centre George Pompidou, ook gekend als Centre Beaubourg. Het was de grote droom van voormalig president Pompidou en werd in februari 1977 geopend. Vooral de verrassende architectuur van Richard Rogers en Renzo Piano is wereldberoemd, waardoor het gebouw eigenlijk zelf al een modern kunstwerk is.

De permanente collectie bestaat uit zo’n 60 000 werken, zowel schilderkunst, sculpturen, video, boeken, film als vormgeving. Verder vind je er de ‘Bibliothèque Kandinsky’, een bioscoop en verschillende tijdelijke tentoonstellingen. Ook performance art heeft er zijn plaats met theater, dans en muziek.

Adres
Centre Georges Pompidou
Place Georges Pompidou
75004 Paris
Web
http://www.centrepompidou.fr
Musée Picasso

Musée Picasso

Pablo Picasso woonde een groot deel van zijn leven in Frankrijk en ook in Parijs. Het is dus niet onlogisch dat je een Picassomuseum vindt in de Franse hoofdstad. Het museum heeft de grootste collectie werken van Picasso ter wereld met o.a. 251 schilderijen. Ook een gedeelte van zijn private collectie wordt in het museum tentoongesteld.

Door verbouwingen die momenteel aan de gang zijn, zal het museum pas terug open zijn in juni 2014.

Adres
Musée National Picasso‎
5 Rue Thorigny
75003 Paris
Web
http://www.musee-picasso.fr/
Arabisch Instituut

Arabisch Instituut

Het Arabisch Insituut (Institut du Monde Arabe), gelegen aan de Seine,  is een museum dat Arabische kunst tentoon stelt. Het biedt ook onderdak aan een bibliotheek en een congres- en vergadercentrum. Het museum geeft de samensmelting weer van de Frans-Europese cultuur en de Arabische wereld.

Adres
1 Rue des Fossés Saint-Bernard
75008 Paris
Web
http://www.imarabe.org
Musée d'Orsay

Musée d’Orsay

In het voormalig treinstation Gare d’Orsay zit sinds 1986 het ‘Musée d’Orsay‘, dat een overzicht van de westerse (met het accent op Franse) kunst biedt tussen 1848 en 1914. Vooral de collectie impressionistische werken – met wereldbekende werken van Manet, Monet, Renoir, Degas en anderen – is zeker het bekijken waard.

Adres
Musée D’Orsay‎
62 rue de Lille
75007 Paris, France
Web
http://www.musee-orsay.fr/

Alles bezoeken met korting

Wil je een of meerdere musea in Parijs gaan bezoeken? Het is verstandig om vooraf je tickets online te kopen. Dan weet je zeker dat je naar binnen kan op de dag en tijdstip dat jij wilt en met korting.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be