Le Havre is een stad in het Franse Normandië, aan de monding van de Seine. Het ligt dicht bij België, en is dus makkelijk in een weekendje te bezoeken. Vooral in de zomermaanden is het heerlijk vertoeven in het niet al te warme havenstadje. We geven je hier wat tips over leuke bezienswaardigheden en dingen die je echt moet doen tijdens je bezoek aan deze stad.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Maak een wandeling door de stad

De leukste manier om een stad te ontdekken is door te voet op pad te gaan. Zo kun je in alle rust genieten van wat je zien. We raden je aan vooral de Saint François kerk niet te missen. Dit is zeker een fotomomentje. Uiteraard kun je meestal deze kerk ook van binnen bekijken. De binnenkant is dan ook fenomenaal. Er zijn prachtige lichteffecten, en er hangt die speciale kerk sfeer waardoor je helemaal tot rust komt.

Ook de Place Général de Gaulle is een aanrader. Je ziet hier dat de stad na de Tweede Wereldoorlog opnieuw gebouwd is. Uiteraard staat hier een monument ter nagedachtenis aan degenen die zijn gevallen in de oorlog. Sommigen vinden echter dat er veel beton is in dit gebied. Dat kan komen omdat de stad snel gebouwd moest worden. Maar natuurlijk kun je hier zelf je mening over vormen na een bezoek.

Le Havre

Een museumbezoek hoort bij een citytrip

Veel toeristen bezoeken minimaal één museum tijdens een citytrip. Het is de beste manier om nieuwe dingen te leren over een stad, en de geschiedenis hiervan. Aangezien de wederopbouw na de oorlog een belangrijk punt in de geschiedenis van de stad was, raden we je het ‘Appartement Témoin’ aan. In deze modelwoning zie je de echte jaren ‘50 stijl waarin de nieuwe woningen zijn gebouwd. Reserveer van te voren je rondleiding bij het toeristenbureau, want er kunnen niet veel mensen met de gids mee.

Musée Hôtel Dubocage de Bléville is ook zeker een bezoek waard. Toegang is gratis, en een rondje lopen duurt niet erg lang. Binnen een uur heb je waarschijnlijk alles wel gezien. Dit voormalige herenhuis laat je zien hoe men leefde net voor de oorlog.

Shoppen en relaxen in Le Havre

Na deze culturele en leerzame bezoeken, heb je misschien wel zin om even tot rust te komen, of om te gaan winkelen. Dit is allemaal mogelijk in deze stad.

In de binnenstad van Le Havre zijn zat leuke winkeltjes te vinden, vooral in Escape City, een winkelcentrum vlakbij het stadhuis. Uiteraard zijn ook hier de standaard grote winkelketens gevestigd. Wat ook leuk is, de de Docks Vauban, een shopping gebied bij de oude dok.

Om uit te rusten raden we je aan te genieten van een terrasje in de zon. Er zijn genoeg eetgelegenheden waar je even wat kunt drinken, of iets kleins kunt eten. Zo maak je je citytrip helemaal compleet.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be