De Spaanse stad Granada in Andalusië staat bekend om haar christelijke en Moorse kunst. De twee soorten kunst komen samen in een mengeling, die je door de hele stad terugziet. Wie van geschiedenis en van cultuur houdt, moet een paar bezienswaardigheden echt hebben gezien. We zetten er vier op een rij.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Alhambra

Als je het over Granada hebt, denk je meteen aan het Alhambra. Dit is een paleizencomplex uit de tijd van de Moren. Je vindt hier veel Arabische invloeden in terug. Het complex stamt uit de Middeleeuwen en staat op de zuidoostelijke grens van de stad.

Goed om te weten: je mag niet zomaar naar binnen bij het Alhambra. UNESCO heeft namelijk een quota gezet op het aantal bezoekers per dag. Daarom is het verstandig om van tevoren te boeken. Gelukkig valt er meer te zien dan alleen het fort: de natuur rondom het fort is prachtig en alleen al het bouwwerk aan de buitenkant is zeer de moeite van het bekijken waard. Je moet entree betalen om naar binnen te mogen. Dat kost zo’n 16 euro.

Los Jardines de Carmen de los Mártires

De Los Jardines de Carmen de los Mártires liggen vlakbij het Alhambra. Het is een perfecte plek om een rustige wandeling te maken en te genieten van de mooie natuur om je heen. Als Alhambra even te druk voor je is, is dit een goede plek om even tot rust te komen. Het park ligt aan Paseo de los Mártires.

In het park vind je ook een vijver. Hier staat een bruggetje met een groot, oud aquaduct. Het is zeker leuk om daar even te kijken. Kortom: in het Park is genoeg te ontdekken.

El Bañuelo

El Banuelo Granada

In Granada vind je ook een oud badhuis. Sterker nog: El Bañuelo is het oudste badhuis in de stad. Hier kun je een kijkje nemen om uit te vinden hoe een echt badhuis er vroeger uitzag. De kamers zijn versierd met bogen, pilaren en marmeren vloeren. In het plafond zie je stervormige gaten. Deze zorgen voor een bijzonder lichtinval.

Het is bijzonder dat dit badhuis er nog is, want toen de Christenen de macht van de Moren overnamen, werden veel Arabische badhuizen gesloopt. Volgens de Christenen kon je een badhuis vergelijken met een bordeel. Omdat dit badhuis onderdeel was van een privéwoning, kon het niet worden gesloopt. Je vindt het badhuis op Carrera del Darro 31.

Mirador de San Nicolas

Als je echt een mooie foto voor op Instagram wilt maken, moet je de uitkijkplek Mirador de San Nicolas beklimmen. Deze uitkijkplek ligt op een plein aan de top van de oude wijk Albaicín. Je krijgt hier een goed uitzicht over de hele stad, en met een beetje geluk zie je ook de bedekte sneeuwtoppen van de Sierra Nevada. Wel een waarschuwing: dit schijnt een geliefde plek voor zakkenrollers te zijn, dus pas goed op je spullen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be