Je hebt er vast wel eens van gehoord: de Canarische eilanden. Deze Spaanse eilanden, gelegen aan de kust van Marokko, hebben prachtige landschappen en een heerlijk klimaat. Een perfecte plaats voor een zonvakantie dus. Maar wat heeft ieder eiland te bieden en welke is de beste keuze voor jou?

De eilanden

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Canarische eilanden

De groep Canarische eilanden bestaan uit Gran Canaria, Fuerteventura, La Palma, Lanzarote, Tenerife, La Gomera en El Hierro.

De eilanden zijn ontstaan door onderzeese vulkanische activiteiten. Deze eilanden zijn eigenlijk dus de toppen van bergen die onder de zee liggen en zijn gevormd in verschillende periodes. De oudste eilanden, waarschijnlijk Lanzarote en Fuerteventura, zijn ongeveer honderd miljoen jaar oud terwijl de jongste eilanden tussen de 30 en 80 miljoen jaar oud zijn. Omdat de eilanden officieel deel uitmaken van Spanje horen zij ook bij de Europese Unie. Hier betaal je gewoon met de euro en je kunt hier naartoe reizen met een geldig identiteitsbewijs of paspoort.

Een leuk weetje: de vogelsoort kanarie is vernoemd naar de eilandengroep, waar deze nog steeds in het wild voorkomt.

Fuerteventura

Fuerteventura is het tweede grootste eiland van deze eilandengroep. Het heeft een heerlijk klimaat waar de temperatuur zelden onder de 25 graden zakt. Het is erg populair voor haar brede zandstranden en door de noordoostelijke passaatwinden is het ook zeer geliefd bij windsurfers. De hoofdstad is Puerto del Rosario en is historisch gezien vooral bekend als haven. Tegenwoordig kun je hiervandaan boten nemen naar Lanzarote en Gran Canaria.

Gran Canaria

Dit eiland trekt jaarlijks meer dan 3 miljoen bezoekers, met goede reden. De meest populaire plaatsen voor een zon, zee en strandvakantie zijn te vinden in het zuiden van dit eiland. De hoofdstad, Las Palmas, vind je in het noorden. In deze stad zijn altijd veel activiteiten te beleven en er is een druk uitgaansleven. Ook zijn er wat culturele en historische bezienswaardigheden. Bovendien is het vanuit de stad ook makkelijk de natuur in te trekken.

La Palma

Dit is het meest noordwestelijk gelegen eiland en je zal hier geen massatoerisme vinden. Dit komt doordat de stranden hier bedekt zijn met lavastenen. Dit eiland is wel ideaal voor wandelaars door haar natuurpark Parque Nacional de la Caldera de Taburiente en de berg Taburiente, die gelegen is in het midden van het eiland. Het weer is hier wispelturiger dan op de andere eilanden door haar vele bergen.

La Gomera

Dit op één na kleinste eiland wordt gedomineerd door een berg van bijna 1500 meter hoog. Dit is het groenste eiland en een bezoek zal hier vooral draaien om haar prachtige natuur. Trek er op uit in het Nationaal Park Garajonay om georganiseerde wandeltochten te maken of op eigen houtje de natuur in te trekken.

Lanzarote

Lanzarote is een erg droog eiland; de aarde is er zwart en er zijn nauwelijks bomen. Toch is dit eiland erg populair door de vele zon die het krijgt, de mooie zandstranden en het vulkaangebied Montanas del Fuego (Vuurbergen). Ook is een bezoek aan de groene, vulkanische grotten (Cueva de los Verdes) zeker de moeite waard.

Tenerife

Dit is het meest populaire eiland bij toeristen. Je vindt hier zowel mooie zandstranden als lavastranden en heeft een prachtige natuur. Zo vind je hier de vulkaanberg El Teide met de top op 3718 meter. Hierdoor heeft het eiland twee klimaatzones; het groene, frissere en vochtigere noorden en het warmere, drogere zuiden.

El Hierro

Dit kleinste eiland is (nog) niet ingesteld op toeristen. Hier bevinden zich zo’n 500 vulkanen en de bevolking leeft van landbouw en visserij.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be