Newcastle is het gehele jaar door een leuke bestemming voor een citytrip. Je kunt er heerlijk shoppen, een echte Engelse pint drinken aan het einde van de werkdag, of losgaan tijdens één van de vele evenementen en festivals. Maar ook op cultureel gebied is er in Newcastle genoeg te beleven. In dit artikel nemen we je mee op culturele reis naar Newcastle.

Het BALTIC Museum

Musea horen nu eenmaal bij een culturele citytrip. Niet iedereen is er fan van, en sommige gaan liever naar een museum met moderne kunst terwijl anderen liever iets over de geschiedenis van een land leren tijdens hun museumbezoek. Omdat er meerdere musea in Newcastle zijn, hebben we er één uitgekozen voor dit artikel: het BALTIC Museum.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Dit is een Moderne Kunst museum gelegen in een oude korenmolen. Het leuke is dat hier wisselende tentoonstellingen zijn. Dus ook wanneer je een jaar later terugkomt naar Newcastle, kun je weer volop genieten van dit museum. Uiteraard is er ook een winkeltje bij het museum, zoals vaak het geval is. Hier kun je leuke souvenirs kopen voor de thuisblijvers.

Is niet iedereen in je groep fan van Moderne Kunst? Dan kunnen zij alvast met de lift naar de rooftop. Je hebt vanaf hier een zeer indrukwekkend uitzicht over de stad. Je kunt ook genieten van een zeer goede maaltijd bij het SIX Rooftop Restaurant. Je kunt hier 7 dagen per week terecht voor de lunch en het diner. Kortom, dit museum is voor iedereen leuk.

De moderne bruggen van Newcastle

Newcastle bruggen

Als je even op internet zoekt naar ‘Quayside Newcastle’, kom je vast wat bekende foto’s tegen. Bijna iedereen die op citytrip gaat naar deze stad wil hier een foto maken. Vooral ‘s avonds in het zicht spectaculair. De Tyne loopt hier tussen Newcastle Upon Tyne en Gateshead door. Zeven bruggen verbinden de steden. Maar het zijn geen gewone bruggen. Elke brug heeft zijn eigen unieke stijl, die je niet snel in een andere stad tegen zult komen.

The Millennium Bridge is de meest recente brug. Probeer je bezoek aan de quayside zo te plannen dat je er bent wanneer de brug opengaat. Dit gebeurt één keer per dag en is erg leuk om te zien. Ook kinderen zullen het leuk vinden om de brug te zien bewegen.

Het kasteel van Newcastle – Castle Keep

Voor zowel jong als oud is het leuk en spannend om een echt kasteel te bezoeken. Ook in Newcastle is dat mogelijk. Een volwassene betaalt £ 7,50 voor een bezoek. Voor een familie van 4 betaal je £ 20,50, en kinderen onder de 5 mogen gratis mee op avontuur. Kaartjes kun je ter plaatse kopen. Kijk wel even op deze pagina of het kasteel open is.

Een deel van het kasteel is nu niet meer te zien, dit is helaas vernietigd. Toch is er nog genoeg te bezoeken. Je leert tijdens je bezoek veel over de geschiedenis van het kasteel en daarmee ook van de stad zelf.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be