Een citytrip naar Praag spreekt tot de verbeelding. De Tsjechische hoofdstad wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa. Het historische stadscentrum staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Praag staat synoniem voor een rijke geschiedenis, prachtige architectuur, kunst en cultuur. Laat je betoveren door de stad van de honderd torens en ontdek hier wat je niet mag missen tijdens een stedentrip naar Praag.

Astronomisch uurwerk

Eén van de meest beroemde troeven van de stad is het astronomische uurwerk op het stadsplein. De klok hangt aan de zuidelijk muur van het Oude Raadhuis en geeft vijf soorten tijden aan. Het uurwerk stamt uit 1490 en bestaat uit drie onafhankelijk van elkaar draaiende schijven. Uniek is de Parade van Apostelen. Elk uur gaan twee kleine deurtjes open en trekt Jezus met zijn apostelen aan het publiek voorbij. De legende vertelt dat de maker van de Praagse astronomische klok blind werd gemaakt nadat de klok klaar was, zodat hij de klok geen tweede keer zou kunnen maken voor een andere stad.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De Karelsbrug

Praag ligt aan de rivier de Moldau. De Karelsbrug, ook wel stenen brug genaamd, verbindt de wijk ‘Mala Strana’ met het oude centrum van de stad. Met zijn 516 meter lengte en 10 meter breedte is de brug op zijn minst impressionant te noemen. De brug bestaat uit 16 bogen en wordt wel eens als het mooiste gotische bouwwerk ter wereld beschouwd.

De Praagse burcht

De Praagse burcht werd gebouwd in de 9e eeuw en is een van de grootste paleizencomplexen ter wereld. De voorzijde alleen al is een halve kilometer lang. Voorzie dus voldoende tijd tijdens je bezoek om alles te kunnen bekijken. De Matthiaspoort, Nerudovastraat met barokke stadhuizen en Sint Vitriuskathedraal zijn maar enkele van de prachtige bezienswaardigheden binnen het omsloten burchtgebied. Maar ook het Gouden Straatje met pittoreske 17e eeuwse huisjes gebouwd voor onder meer kasteelwachten en goudsmeden is een van de grootste toeristische trekpleisters van de stad.

Het Dansende Huis

Wil je de historische gebouwen afwisselen met nieuwe architectuur? Breng dan eens een bezoek aan het Dansende Huis. Het kantoorgebouw kreeg z’n bijnaam door de opvallende deconstructivistische stijl.

Benieuwd naar wat Tsjechische hoofdstad nog meer in petto heeft? Museashoppeneten & drinken,… Ontdek de troeven van de stad en plan jouw stedentrip naar Praag!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be