Als we het hebben over Napels, denk je meteen aan de zonnige stad in Italië. De stad met de rijke historie en met de smalle steegjes. De stad met snelle scooters, verliefde stelletjes en wasgoed in de straten. Maar het is ook een plek waar best wat te doen is. Deze evenementen moet je zeker eens bezoeken in Napels.

Madonna del Carmine

Veel Vlamingen en Nederlanders trekken in juli al naar Napels. Als je er half juli bent, zo rond 16 juli, kun je het Madonna del Carmine meemaken. De Napolitanen vieren dit feest op de Piazza Mercato.

Het feest komt voort uit de overlevering. Daaruit zou blijken dat het beeld Madonna Bruna in de kerk van Santa del Carmine een wonder verrichtte. Het redde de klokkentoren van een brand. Tijdens het feest wordt dit gesymboliseerd met vuurwerk. Aan het eind van het spektakel doen de Napolitanen het verbranden van de klokkentoren na.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Neapolisfestival

Italië is meer dan geschiedenis en religie. Napels heeft namelijk zelfs een eigen rockfestival. Het is een festival van twee dagen, dat de naam Neapolisfestival draagt. Dit festival beleef je in de open lucht. Hier staan vaak nieuwe namen, maar ook de gevestigde namen hebben er al eens gespeeld.

Op het Neapolisfestival stonden eerder al Nick Cave, Tori Amos, REM en Iggy Pop. Toch niet de minste namen. Het festival wordt dit jaar (2019) gehouden op 25 en 26 juli.

Pizzafeest

Napels

Geen trip naar Italië zonder de traditionele pizza geproefd te hebben! Napoli is de stad waar de pizza is ontstaan, dus het mag voor zich spreken dat je hier de lekkerste pizza’s ter wereld vind. Het ontstaan van de pizza wordt gevierd met het Pizzafeest in september. Je kunt dan twee weken lang genieten van versgebakken pizza.

Het pizzafeest is niet alleen maar eten, eten en nog eens eten. Er vinden namelijk ook overal optredens en culturele evenementen plaats. Dit jaar begint het festival op 13 september.

Notte Bianca

In september vindt de Notte Bianca (Witte Nacht) plaats. Het is een cultureel evenement, met ieder jaar een ander thema. Tijdens de Witte Nacht openen musea, culturele organisaties en sportcentra hun deuren voor het publiek. Er vinden dan allerlei voorstellingen plaats. Of je nu van muziek, dans of theater houdt: er is voor ieder wat wils.

Madonna di Piedigrotta

Onder de Madonna’s kom je niet uit in Napels. Het beeld van de Madonna di Piedigrotta wordt er als heilig gezien. Zeker bij matrozen en mariniers is dit het geval. Volgens de overlevering is het beeld namelijk gevonden bij Mergellina. Daar vindt dan ook een bootprocessie plaats. Een keer per 50 jaar wordt het beeld van haar plek in de kerk gehaald. De laatste keer in 2017, dus dat spektakel laat wel weer even op zich wachten.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be