Bulgarije is een land in het zuidoosten van Europa. Het ligt tussen Roemenië, Servië, Macedonië, Griekenland en Turkije. Bulgarije is zo’n 110.900 vierkante kilometer groot en heeft als hoofdstad Sofia. De officiële landstaal is Bulgaars en betalen kan je er met de lev.

Het weer in Bulgarije

In Bulgarije heerst een gematigd landklimaat. Dat wil zeggen dat de winters er koud zijn en de zomers warm. In de winter kan het hard sneeuwen en is er vaak overlast door het weer. ’s Zomers zijn er dan weer regelmatig onweersbuien, die wel eens een overstroming met zich kunnen meebrengen. De koudste maanden zijn december, januari en februari, de warmste juli en augustus.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat valt er te beleven in Sofia?

Sofia, Bulgarije

De Sint-Joriskerk in Sofia is één van de mooiste in de stad. Het is een ronde kerk en wordt gezien als het oudste gebouw in de hoofdstad. Rondom zijn ook ruïnes van de oude stad te bezoeken.

In de Simeonovowijk zal je een uniek huis tegenkomen, dat lijkt op een reuzenslak. Het is in alle kleuren van de regenboog geschilderd en bovendien gemaakt uit ecologische materialen. De architect, Simeon Simeonov, bouwde het huis als waarschuwing voor de opwarming van de aarde.

En in de rest van Bulgarije?

Dichtbij het stadje Belogradchik vind je de Belogradchik Rocks. Die zijn zo’n 200 meter hoog, 50 vierkante kilometer groot en door de Bulgaarse overheid uitgeroepen tot natuurlijk erfgoed. De rotsformaties krijgen vaak leuke namen zoals Adam en Eva, het schoolmeisje of de kameel.

De Prohodna is een gigantische grot bij het stadje Karlukovo. Ze is zo’n 262 meter lang en heeft 2 ingangen. Kenmerkend aan de grot is dat er bovenaan 2 gaten zitten. Die verlichten alles en hebben de vorm van ogen. Locals geven ze de naam van ‘Oknata’ en zien ze als de ogen van God.  

Een ander prachtig natuurfenomeen is het Rodopegebergte. Het westelijke deel is het meest bezocht. Hier zijn de toppen het hoogst en zijn de wegen het best aangelegd. Je vindt er ook een aantal meren en de Wonderful Bridges. Dat zijn een aantal natuurlijke bruggen die door de stroming van een rivier gevormd werden. Je kan erover wandelen. Eronder kuieren kan slechts bij een van de bruggen.  

Nesebar is een dorp in het oosten van Bulgarije. Op een schiereilandje in de Zwarte Zee ligt nog steeds de oude stad. Dit historisch centrum werd al in 1983 opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst en is zeker een bezoekje waard. Vanuit Santiago de Compostela kan je trouwens een heuse wandelroute tot in dit dorp volgen.

Heb je zin om dit prachtige land met z’n bangelijke natuur eens met je eigen ogen te zien? Kijk dan zeker hier voor de beste last minutes.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be