Als je even rondsnuffelt op deze website, zie je dat Porto een super interessante stad is waar van alles te beleven en te bezichtigen is. Het is een stad met een eigen culinair karakter, een lange geschiedenis en een van de mooiste steden van Europa. Ben je nou van plan om een weekje naar Porto op stap te gaan, maar ben je overrompeld door de mogelijkheden die je in een dagje in de stad hebt? Hier is alvast een kleine suggestie hoe je je dag zou kunnen inplannen.

Ontbijtje

Om de dag royaal te beginnen, kun je voor het ontbijt een kijkje nemen bij naar verluid de beste bakkerij van Porto; Padaria Ribeiro. Deze bakker vind je om de hoek bij de Clérigos Toren, dus ben je ook gelijk op een goed uitgangspunt in de stad om je dag te beginnen. Je kunt hier lekker versgebakken broodjes halen, en die samen met een kop koffie of een glas verse jus nuttigen bij op het terrasje. Uiteraard zijn er ook kleinere zaakjes waar je een bescheiden broodje kunt halen, voor ieder is er wat wils.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het Paleis

Na het ontbijt wandel je richting de Douro, de rivier die zorgt voor de vruchtbare gronden waarop wijngaarden worden geteeld. Vlak voordat je bij de rivier komt, loop je langs een groot en indrukwekkend paleis; Palacio de Bolsa, een nationaal monument van Portugal. Van buitenaf is dit gebouw al een lust voor het oog, maar mocht je nog meer interesse hebben, is het vanaf een klein tientje mogelijk om een rondleiding door het paleis te volgen.

Lunch

Eenmaal aangekomen bij de Douro tref je dé hotspot van Porto aan en zal je de meeste mede-toeristen aantreffen. Echter is een drankje aan de oever van de rivier nog goed te betalen, in tegenstelling tot andere toeristische steden. Voor de lunch is het aan te raden de rivier wel over te steken, via de Luis I brug. Aan de andere kant vind je een hoop kleine, sfeervolle restaurantjes waar je een lekker broodje of een plankje tapas kunt bestellen voor een betere prijs dan aan de overkant.

Port proeverij

Porto culinair

Na de lunch is het verleidelijk om een van de vele porthuizen in te lopen om eens een proeverij te beleven. Maar om een echt unieke ervaring te hebben, is het aan te raden om de lust naar port nog even vol te houden en richting Croft te wandelen. Het hoger gelegen stukje Porto kent ook bijzonder mooie proeverijen, waar je na het proeven kunt genieten van interessante rondleidingen door het huis en ook kunt genieten van een prachtig uitzicht over Porto. Deze proeverij zal dus wat meer compleet zijn.

Diner

Voor de borrel en het diner is het het makkelijkst om weer terug te lopen naar het beginpunt; de makkelijk zichtbare Clérigos Toren. Onderweg naar en om deze mooie toren heen bevinden zich vele restaurantjes waar je je dagje Porto op een lekkere manier kan afsluiten. Als je in het centrum een slaapplaats hebt gereserveerd, is het fijn dat je na het eten en eventueel een paar glaasjes porto, niet zo ver meer hoeft te lopen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be