Zwitserland ligt middenin Europa tussen Duitsland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Liechtenstein. De officiële talen zijn er Duits, Frans, Italiaans, en Reto-Romaans. De munt is de Zwitserse frank en eigenlijk heeft het land geen hoofdstad. In de plaats daarvan heb je wel Bern, de bondsstad van Zwitserland.

Hoe is het weer daar?

In principe kent Zwitserland 4 klimaten. In de bergen heb je het hooggebergteklimaat, iets lager heb je een koud landklimaat en op de laagste punten heerst een gematigd landklimaat. In het zuidelijkste punt, Ticino, heb je dan weer een mediterraan klimaat.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

In de zomer is het in Zwitserland over het algemeen warm. De gemiddelde temperatuur ligt er dan tussen de 20 en 25 graden Celsius. Hoe hoger je gaat, hoe kouder het uiteraard wel wordt. Helemaal aan de top van de bergen gaat het nooit echt boven het vriespunt, daar heb je eeuwige sneeuw.

’s Winters is Zwitserland perfect voor zij die graag skiën of snowboarden. Dan kan er in één dag wel 10 centimeter sneeuw vallen. Hemels!

Avontuur in Bern

Bern, Zwitserland

In het oude stadscentrum van Bern vind je de Zytgloggetoren. Deze toren werd gebouwd in de 12de eeuw. Op de toren hangt een astronomische klok die ook deel uitmaakt van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vroeger werd de toren ook nog gebruikt als gevangenis.

De Bern Minster is een kathedraal die in 1421 gebouwd werd. Hij is zo’n 100 meter hoog en is eveneens de grootste kathedraal in Zwitserland. Het brandglas dat hier gebruikt werd, is onbeschrijfelijk mooi. Let daar dus zeker op wanneer je dit bouwwerk bezoekt.

Avontuur in de rest van Zwitserland

De Triftbrücke is een hangbrug over de Triftsee. Hij is zo’n 170 meter lang en hangt op een hoogte van 100 meter boven de grond. Met een kabelbaan word je naar boven gebracht waar je de imposante brug kan trotseren.

Wie niet van spectaculaire hoogtes houdt, maar toch een brug wil oversteken, kan naar Brot-Dessous gaan. Daar is namelijk een bruggetje over de Areuserivier gebouwd dat je aan een sprookje doet denken.

Ook de Grotten van Vallorbe zijn zeker een bezoekje waard. In de grotten zijn watervallen, stalactieten, stalagmieten en nog veel meer te bewonderen. Nu kan je de grotten al bezoeken met mooi aangelegde paden, maar vroeger was dat niet het geval. Dan was er zelfs een legende dat er feeën woonden die jonge mannen betoverden.

Wie Zwitserland en z’n prachtige natuur eens met eigen ogen wil zien, kan hier alvast een last minute boeken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be