Sevilla kent een aantal dagen en soms weken waarop er traditionele feesten worden gevierd. Mensen van over de hele wereld komen tijdens een paar van die feesten naar de stad toe om ze mee te vieren. Zodat ook jij een keer deel kunt nemen aan deze leuke evenementen, hebben we hier de leukste op een rijtje gezet.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Los Reyes Magos

Vroeg in het jaar, op 5 en 6 januari, wordt het feest van Driekoningen uitgebreid gevierd in Sevilla. Het feest is ontstaan uit het Bijbelse verhaal van de drie koningen die de ster van Jezus zagen boven Bethlehem, en op zoek gingen naar de heilige geboorte die de ster hen had duidelijk gemaakt. Jaarlijks wordt dit feest door heel Spanje groots gevierd, en in Sevilla gebeurt dat met grote praalwagens die door het centrum van de stad hun schoonheid uitstralen en snoep en cadeautjes naar de kinderen gooien. Het lijkt een beetje op de traditie van Sinterklaas; kinderen die niet braaf zijn krijgen een zakje zoete houtskool. Bakkers door de stad heen bakken voor dit feest bijzondere taarten, genaamd “De Ring van de Koning”. Een ronde taart waar meestal een kroon op wordt gezet om het een echte royale taart te maken

Semana Santa

Semana Santa

Tijdens het paasfeest worden door heel Sevilla heen voorstellingen gedaan waarin de lijdensweg van Jezus wordt nagespeeld en op die manier herdacht. Er zijn maar liefst 70 van dit soort stukken in de stad te vinden, met soms wel 5000 mensen (per toneelstuk!) die allemaal meelopen tussen de mensen die de beelden omhoog dragen. Onder begeleiding van het indrukwekkend spelende fanfare is dit een prachtig gezicht, en vaak zijn er ook veel geëmotioneerde gelovigen die het niet droog houden bij het zien van dit schouwspel.

Feria de Abril

Het begin van de lente, meestal vlak achter de Semana Santa aan, wordt in de stad gevierd met een grote kermis. De traditie begon in 1847, toen de kermis nog geen kermis was maar een veemarkt. Inmiddels is het de ultieme feestweek voor de inwoners van Sevilla met zo’n vijf tot zes miljoen bezoekers per week. De vrouwen lopen tijdens dit feest in mooie, Spaanse wapperende flamenco-jurken en de mannen lopen strak in pak, inclusief een mooie hoed. Op die manier word je als bezoeker betoverd door de mooie cultuur die tijdens het feest naar buiten komt.

Ook wordt na dit feest het stierenvecht-seizoen officieel geopend, al gaat dat de laatste jaren gepaard met veel demonstraties door dierenactivisten. En een saillant detail aan het feest is dat de Nederlandse Koning Willem Alexander zijn vrouw Máxima hier heeft ontmoet. Wie weet wat jou allemaal te wachten staat als je het feest bezoekt…

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be