Luxemburg is een klein landje in West-Europa dat nog geen 2.600 vierkante kilometer groot is. De hoofdstad is het gelijknamige Luxemburg en betalen kan er met de euro. De officiële landstalen zijn hier Luxemburgs, Frans en Duits. Luxemburg is het op één na kleinste land in Europa, want Malta is nog net iets kleiner.

Hoe is het weer daar?

Het klimaat in Luxemburg is gelijkaardig aan dat van ons. Er heerst een gematigd zeeklimaat, wat wil zeggen dat de zomers niet extreem warm zijn, maar de winters ook niet extreem koud.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De warmste maanden zijn mei tot en met september en de koudste periode valt van december tot februari. In het zuiden valt er wel regelmatig sneeuw, wat het ook leuk maakt om te skiën of snowboarden.

Wat is er te doen in de hoofdstad?

Luxemburg Stad

De Kazematten van Luxemburg is eigenlijk een ondergrondse militaire vesting. Ze werden oorspronkelijk in 1644 gebouwd en waren toen zo’n 23 kilometer lang. Ondertussen zijn de kazematten al ingekort tot 17 kilometer en tijdens de Tweede Wereldoorlog hielden zo’n 35.000 mensen zich er schuil.

De Chemin de la Corniche is wellicht de mooiste plaats in de hoofdstad. Het is een promenade die in de 17de eeuw aangelegd werd en een prachtig uitzicht over de stad geeft.

Ook de Kathedraal van Luxemburg (ook wel de Notre-Dame genoemd) is zeker een bezoekje waard. Deze kathedraal bestaat al sinds de 17de eeuw en is gewoonweg prachtig. Het bestaat deels uit een nieuw, modern stuk en deels uit een oud, in barokstijl gebouwd stuk. Die combinatie maakt de kerk nog duizend keer interessanter.

En in de rest van ’t land?

In het stadje Beaufort kan je het Beaufortkasteel bezoeken. Dit kasteel uit de 11de eeuw is ondertussen niet veel meer dan een ruïne, maar toch is het nog de moeite om te zien. Het werd verlaten in het begin van de 19de eeuw en in 1850 uitgeroepen tot nationaal monument. Het kasteel is enkel te bezichtigen tussen Pasen en 1 november.

Een zeer pittoreske gemeente in Luxemburg is Esch-sur-Sûre. Er is een impressionant stuwmeer aangelegd en iets hogerop kan je ook een kasteelruïne bezoeken. Dit kasteel werd in de 13de eeuw gebouwd en wordt ’s avonds heel mooi verlicht. Een waar spektakel!

Nóg een leuk kasteel is het Kasteel Pettingen. Eigenlijk is het een oude waterburcht, maar tegenwoordig blijven enkel twee torens en een vestingmuur overeind. Het kasteel werd in 1939 bekroond tot monument en is vrij toegankelijk.

Wil jij wel eens zo’n oud kasteel bezoeken? Dan is Luxemburg echt de perfecte plaats om jouw vakantie door te brengen. Klik hier om een last minute te boeken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be