Ook in een stad als Barcelona, die vooral bekend staat om de gezellige Spaanse cultuur en de mooie stranden, wordt er elk jaar uitgebreid Kerst gevierd. Je zult er niet snel sneeuw zien, maar dat mag de pret niet drukken. De hele maand december staat in het thema van de Kerst, en er wordt veel georganiseerd om het een gezellige periode voor iedereen te maken.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

In dit artikel vertellen we je over 2 bekende en grote kerstmarkten, maar ook over andere evenementen die in december en begin januari plaatsvinden in Barcelona. 

Fira de Santa Llúcia

Fira de Santa Llúcia is niet alleen de oudste maar ook de grootste kerstmarkt van de stad die elk jaar bij de Kathedraal van Barcelona te vinden is. Er zijn ruim 250 kramen, waarvan er wel veel beeldjes voor de kerststal verkopen. Als je dus een nieuwe kerststal wil maken, zul je hier zeker genieten. Bij de andere kraampjes kun je kerstcadeautjes en ook kerstbomen kopen. 

Toegang tot de kerstmarkt is gratis, en er wordt ook veel voor kinderen georganiseerd. Het is dus een leuke activiteit voor het hele gezin.

Barcelona kerstmarkt

De markt opent eind november en sluit vaak rond 23 december. De data voor 2019 zijn nog niet bekend op het moment van schrijven, maar je kunt er van uit gaan dat je de markt in december, tot kerst, kunt bezoeken.

Fira de Reis de la Gran Via

Dit is niet alleen een Kerst, maar ook een Driekoningen markt die meestal van 20 december tot 6 januari plaatsvindt. De data voor 2019/2020 zijn nog niet bekend op het moment van schrijven, maar zullen niet ver afwijken van vorig jaar.

Je vindt hier vooral veel cadeautjes voor kinderen, zoals speelgoed, maar ook de bekende zoetigheid Churros. 

Als je met kerst en / of Oud&Nieuw in Barcelona bent, is dit een leuke markt om nog wat last-minute cadeaus te halen. Wil je genieten van een extra gezellige sfeer? Ga dan in de avond. De markt is tot 21 uur open, en op zaterdag en zondag zelfs tot 22 uur. Omdat het dan donker is, wordt alles nog mooier dankzij de kerst lichtjes en versieringen. 

Kerststallen in Barcelona

Veel Spanjaarden hebben thuis een kerststal staan in december, en zo ook in Barcelona. Om echt iedereen te laten genieten van deze prachtige traditie worden er ook (grote) kerststallen op pleinen en andere openbare plaatsen opgezet. Ook zijn er levende kerststallen, waar mensen de scène tot leven brengen.

Als je het leuk vindt om kerststallen te bekijken, dan raden we je aan om naar de Plaça Sant Jaume te gaan. Ieder jaar staat hier een andere prachtige kerststal die veel bezoekers trekt, zowel locals als toeristen. Je kunt deze bekijken van 23 november tot en met 6 januari. ‘s Avonds, wanneer het donker is, wordt alles nog magischer door de verlichting. Je kunt tot 22 uur bij de kerststal kijken. 

Kerst evenementen in Barcelona

Elk jaar worden er ook theatervoorstellingen, muziek- en lichtshows, workshops en vele andere activiteiten en evenementen georganiseerd. Het leuke is dat in Barcelona ook Driekoningen wordt gevierd. Daarom blijft de winterse sfeer hangen tot 6 januari, in tegenstelling tot plaatsen en landen waar op 1 januari alle feestelijke activiteiten voorbij zijn.

Ben je op 5 januari nog in Barcelona, dan is de intocht van de Drie Koningen erg leuk om te zien. Kinderen in België en Nederland zullen niet zo bekend zijn met dit feest, waardoor het leuk voor ze is om hier met Spaanse leeftijdsgenootjes van te genieten. 

De meeste wijken organiseren hun eigen intocht. Maar in het centrum vindt de grootste plaats. De intocht begint om 18 uur op 5 januari en duurt tot ongeveer 21 uur. Je kunt hier gratis naartoe, en omdat het erg druk wordt raden we je aan er op tijd te zijn. Bekijk de route vooraf om een leuk plaatsje te kiezen. 

Hoe zeg je Vrolijk Kerstfeest in het Spaans?

Je zult tijdens je citytrip in Barcelona heel vaak Feliz Navidad of Bon Nadal horen. Beide betekenen Vrolijk Kerstfeest. Feliz Navidad is Spaans, en Bon Nadal Catalaans. Het feit dat deze twee talen worden gesproken in Barcelona kan het wat verwarrend maken, maar de locals zullen het sowieso leuk vinden als je ze in hun eigen taal een Vrolijk Kerstfeest wenst, of je nu voor de Spaanse of Catalaanse versie kiest. 

Gratis Cityguide Barcelona

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze nieuwe cityguide van Barcelona

Bekijk ook over Barcelona

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be