Bij het zoeken naar een leuke bestemming zal men al gauw opmerken dat er een hoop mogelijkheden zijn. Europees gezien kan men gemakkelijk een honderdtal steden opsommen alwaar het perfect mogelijk is om een leuke citytrip in Spanje te organiseren. Bekijken we het op landelijk niveau, dan kan men in Spanje een tiental interessante plekken opsommen. Twee steden gaan er vaak met alle aandacht lopen: Barcelona en hoofdstad Madrid. De vraag is dan natuurlijk: welke bestemming leent zich het best tot een stedentrip?

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Kiezen is verliezen!

Het is een onmogelijke zaak om één van beide steden diskrediet aan te doen door de andere stad te opteren. Beide steden zijn een stedentrip van 3 à 4 dagen waard. Persoonlijke interessegebieden zullen bepalen aan welke trip meer waarde wordt gegeven. In het beste geval is er tijdens de reis naar Spanje voldoende tijd om beide steden te bezoeken. Of bezoek eerst Madrid en beloof jezelf en het reisgezelschap om iets later Barcelona te bezoeken (of omgekeerd). Onder het motto ‘kiezen is verliezen’ is het hoogtijd om een trip te plannen richting de twee steden. Alvorens we het vergeten: Spanje is niet voor niets een prachtig vakantieland. In het noorden is er de natuurpracht (Spaanse Pyreneeën) en in het zuiden merkt men Sevilla, Malaga en Granada op. En daartussen nog een hoop andere prachtige plekken. Kortom; er valt een hoop te ontdekken.

Madrid of Barcelona? Vergeet de andere Spaanse schoonheden niet. Denk ook eens aan Sevilla.

Barcelona

Dit is de hoofdstad van de autonome regio Catalonië en is gelegen aan de Middellandse Zee. De stad spreekt tot de verbeelding met enkele prachtige bezienswaardigheden. Iedereen kent wel de Sagrada Família en Park Güell. De stad voelt groot aan, de hoogtepunten liggen verspreid en het is er vaak druk, zeer druk. Zeker in het hoogseizoen is het aanschuiven geblazen aan de hoogtepunten. Entreekaartjes zijn trouwens ook best prijzig. Het ideale voorbeeld van een grootstad die kreunt onder het toerisme. In La Rambla, één van de populairste straten van Barcelona, voelt de drukte beklijvend aan en een hoop ongure figuren begeven zich tussen de menigte.

Het is een perfect voorbeeld van een grootstad. Absoluut de moeite waard om eens bezocht te hebben, maar dan het liefst buiten het hoogseizoen. Net na (en net voor) deze drukke periode zijn de temperaturen vaak ook zeer aangenaam om rond te slenteren.

Madrid

Aan de andere kant hebben we de hoofdstad, Madrid. Hier hebben we geen Gaudi, maar de historische pracht is niet minder. Het is de grootste stad van Spanje, maar eigenlijk voelt dit niet zo aan. Alle bezienswaardigheden liggen op wandelafstand en hier kan men eigenlijk wel alles te voet doen. De stad voelt kleiner aan en ook minder druk. Alhoewel dit laatste natuurlijk sterk afhankelijk is van het tijdstip van bezoek. Aan bezienswaardigheden hier ook geen gebrek. Lees verder onze Madrid citytrip tips

Tips

  • Barcelona of Madrid? Beide steden zijn een bezoek waard.
  • Plan de trip bij voorbaat buiten het hoogseizoen. Beide steden zijn toeristische trekpleisters en de drukte kan als onaangenaam worden ervaren.
  • Doe tijdens de citytrip zaken die je aanspreken. Het Prado, officieel het Museo Nacional del Prado, is één van de grootste en bekendste kunstmusea in Spanje (in Madrid). Hier uren vertoeven terwijl de kennis en interesse van kunst quasi 0 is, is niet verstandig. Dan is het beter om wat te gaan slenteren doorheen de prachtige binnenstad.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be