Bij het denken aan Spanje denkt men direct aan een prachtig vakantieland. Meteen denkt men aan citytrip naar Barcelona – zeker gezien de recente politieke twisten. Uiteraard heeft Spanje meer te bieden. Denken we maar aan hoofdstad Madrid, maar ook Valencia, Sevilla en Malaga zijn graag geziene steden. Niet alleen de pracht van de steden, maar ook het uitstekende klimaat zorgen voor een ware stormloop van toeristen op bovengenoemde steden. In dit artikel lichten we de hoofdstad uit, Madrid.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Madrid vs Barcelona

We kunnen er niet omheen. Niet enkel op voetbalgebied, maar ook op toeristisch gebied is er een strijd tussen Madrid en Barcelona. We maken het simpel: Barcelona is grootser, drukker en misschien ook wel een tikkeltje imposanter. Dit betekent geenszins dat Madrid de moeite niet is. De hoofdstad is dan wel kleinschaliger, maar voelt ook aangenamer en rustiger aan. Dus de keuze is best simpel: zet beide steden op het verlanglijstje. idealiter combineer je beiden tijdens één vliegreis. De treinreis tussen de twee steden bedraagt 3 uur. Naar beide steden vliegen meerdere luchtvaartmaatschappijen en vliegtickets kan men goedkoop regelen.

Madrid citytrip

De keuze viel op Madrid, een verstandige zet. In het beste geval is het aangenaam weer en kun je meteen beginnen met een terrasje op één van de vele mooie pleinen. Plaza Mayor werd aangelegd tijdens de Habsburgse periode en zal dankzij de centrale ligging dienen als een oriëntatiepunt. De meeste hoogtepunten kan men gemakkelijk te voet bereiken. Denken we maar aan het Koninklijk Paleis, Museo del Prado en het
Plaza de Cibeles.

Madrid is een echte kuierstad. Openbaar vervoer is niet nodig. Heerlijk slenteren van hoogtepunt naar hoogtepunt. Af en toe even uitblazen op een terras en dan de weg vervolgen. Op een zomerse dag kan men even uitblazen in de groene long van de stad, in het stadspark El Retiro. Men kan er altijd wel bedrijvigheid opmerken. Joggers, sporters, schakers, wandelaars en meer zijn er sportief bezig. Men kan er ook een meertje opmerken en aldaar kan men peddelen met een bootje. Lekker romantisch!

Tips voor tijdens de citytrip

  • Probeer een hotel te regelen in de buurt van het centrale plein. De meeste hoogtepunten liggen dan op wandelafstand.
  • Toen wij Madrid hebben bezocht was het 3 dagen aan een stuk meer dan 40 graden Celsius. Neem dus altijd even op voorhand een kijkje naar de verwachte weersomstandigheden. Te koud is niet aangenaam, maar te warm is ook niet alles.
  • Altijd leuk om te doen: en zogenaamde ‘free walking tour’. Tegenwoordig kan men in alle toeristische steden dergelijke tours opmerken. Een student met kennis zal dan een rondleiding geven in de stad en achteraf wordt een vrijblijvende fooi gevraagd. Vaak duurt zo’n gegidste wandeltocht dik 2 uur en men leert de stad op een andere manier kennen.
  • Geniet van de Spaanse eetcultuur. In het hoogseizoen duikt het kwik ’s nachts vaak ook niet onder de 20°C en dan ontstaat er een soort van zalige eetcultuur. De restaurants lopen pas laat vol en op vele terrassen wordt duchtig gepraat.
  • Madrid en voetbal – het is een speciale combinatie. Een ticket regelen voor een thuismatch tijdens het verblijf is een intense beleving. Indien dit niet mogelijk is, bekijk de match dan samen met Madrilenen live in een cafetaria en snuif de voetbalsfeer op.

Of Madrid de moeite is? Absoluut! Twee volle dagen volstaan om de stad te ontdekken. In het beste geval speel je wat met de vlieguren en optimaliseer je de tijd ter plaatse. Eventueel verken je de omgeving ook nog wat (denken we maar aan Toledo) en dan kan men een dagje langer genieten van het Spaanse klimaat.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be