Wie wil dat nou niet: een heerlijke, zonovergoten vakantie naar een van de Griekse eilanden? Maar met zoveel verschillende eilanden om uit te kiezen, wat is de beste keuze voor de vakantie die je wil? In dit artikel bespreken we de eilanden Kreta, Lesbos, Kos, Corfu, Rhodos en Santorini om je te helpen een keuze te maken.

Kreta

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Kreta Griekenland

Kreta is het grootste en waarschijnlijk meest beroemde Griekse eiland. Het heeft in totaal drie vliegvelden, gelegen in het westen en oosten van het eiland.

De hoofdstad van Kreta is Heraklion, in het oosten van het eiland. Hier kun je door de verschillende musea en bezienswaardigheden een goed beeld krijgen van de geschiedenis van het eiland.

In het noorden van het eiland vind je de zandstranden en toeristenoorden. Wil je liever niet tussen de toeristen zitten? Trek dan het binnenland in.

Lesbos

Lesbos ligt in de Egeïsche Zee en heeft als hoofdstad Mytilini. Hier vind je onder andere een haven, een antiek amfitheater, een byzantijns kasteel en een aantal kleinere musea.
Dit eiland heeft een heel diverse natuur. Het noorden is rotsachtig en droog en het zuiden is juist groen en vruchtbaar. Ook vind je op Lesbos een woud van versteende boomstammen tegen. Dit is een unieke bezienswaardigheid; er bestaan maar 2 van zulke versteende wouden in de wereld.

Voor een strandvakantie moet je in Lesbos op het strand van Vatera zijn. Dit zeven kilometer lange strand is erg populair bij toeristen en hier vind je ook veel hotels en horeca.

Kos

Oude stad van Kos

Kos is een erg populair eiland bij toeristen. Ondanks het feit dat dit eiland op cultureel niveau niet veel te bieden heeft heeft het wel een overvloed aan stranden. De bekendste stranden zijn bij Tigkaki, Kardamaina, Marmari en ten zuiden van Kos-stad. Ook is Therma een aanrader voor waterliefhebbers; hier vind je niet alleen een kuuroord maar ook warmwaterbronnen die het zeewater lichtjes opwarmen.

Het mooiste strand van Kos vind je op Paradise Beach.

Corfu

Dit zonovergoten, groene eiland is gelegen in de Ionische Zee. Hier is erg veel te zien en doen door de vele cultuur en mooie natuur.
Corfu kan worden verdeeld in drie delen: Corfu-stad, Noord-Corfu en Zuid-Corfu.

Noord-Corfu is vooral bekend door de berg Pantokratoras. Bovenop deze berg vind je een prachtig klooster. Ook vind je in deze regio prachtige zandstranden.
De natuur is het hoogtepunt van Zuid-Corfu met beschermde gebieden waar vogelspotters hun hart kunnen ophalen. Dit deel van het eiland is erg groen waardoor het een geliefde bestemming is voor wandelaars.

De zandstranden in dit deel van het eiland vind je in Agios Georgios, Marathia en Alikes.

Rhodos

Rhodos is de grootste in oppervlakte van de groep van Egeïsche eilanden. Dit is de perfecte locatie om strand, cultuur en natuur te combineren. Vooral mensen die veel van zon houden komen hier aan hun trekken. Volgens de inwoners schijnt de zon meer op Rhodos dan op elk ander Grieks eiland. De meeste stranden zijn gelegen aan de oostkust van het eiland, vlakbij Rhodos-stad. Wil je liever naar een iets minder toeristische locatie gaan? Dan zijn de stranden ten zuiden van Lindos een aanrader.

Santorini

Santorini is bekend door haar vulkanische landschap. De vulkaan Caldeira is dan ook een van de belangrijkste toeristische bestemmingen. Het eiland is bekend door de loodrechte wanden van deze vulkaan waar witte dorpjes op zijn gebouwd.

De mooiste stranden van het eiland bestaan uit zwart, rood en bruin zand en kiezels. Deze vind je in het zuiden en oosten van het eiland.

De vulkaanhellingen leveren een ideale bodemgrond voor wijngaarden. Probeer bij een bezoek aan Santorini dan ook zeker eens de lokaal geproduceerde wijnen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be