Ierland, het land van de klavertjesvier en de Ierse kabouters met rosse baarden, de fiddle en Keltische muziek. Je kan je ongetwijfeld wel een beeld voor ogen halen. Maar de Republiek Ierland is zoveel meer dan enkel Ierse kabouters en Keltische muziek. De republiek heeft een woelige geschiedenis achter de rug, maar staat vandaag vooral bekend om zijn Guinness en prachtige natuur.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Republiek Ierland

De Republiek Ierland ligt op het gelijknamige eiland en neemt ongeveer 80% van de oppervlakte in beslag. De overige 20% valt onder Noord-Ierland. Het eiland ligt ten westen van het Verenigd Koninkrijk en behoort tot de Europese Unie. De euro geldt er dus als betaalmiddel. Iers en Engels zijn de twee officiële landstalen, hoewel het Ierse accent bij sommige locals nogal moeilijk verstaanbaar kan zijn. De hoofdstad Dublin ligt aan de oostkust van het land en wordt van west naar oost doorsneden door de rivier Liffey.

Het weer op het Ierse eiland kan het best omschreven worden als bipolair. Je kan je dagelijks aan korte regenbuien verwachten die snel gevolgd worden door stralend blauwe lucht en zonneschijn. Er heerst een gematigd oceanisch klimaat. In de zomer wordt het zelden warmer dan 26°C en in de winter zakt de temperatuur amper onder -5°C.

Grote steden

Cobh, County Cork, Ireland

De
Republiek Ierland heeft 5 grote steden: Dublin, Cork, Galway, Limerick en
Waterword. Citytrippers komen er dus zeker aan hun trekken. Maar ook de wandelaars
vinden er wat ze zoeken. Wicklow
Mountains National Park
, Dingle
Peninsula
en Connemara zijn
enkele gebieden waardoor de prachtigste wandelroutes lopen. De westkust bestaat
voornamelijk uit kliffen en laaggebergtes, terwijl het centrum van het land
eerder vlak is. Rond het eiland liggen ook heel wat eilanden en eilandgroepen,
dus er is meer dan land genoeg om een aantal weken mee te vullen.

Het Glendalough klooster, Cliffs of Moher en Wicklow Mountain National Park behoren tot de grootste trekpleisters
van het land. Star Wars-fans kunnen een bezoekje brengen aan Ahch-To, of ook wel Skellig Michael, de schuilplaats van jedimeester Luke Skywalker.
Galway is de locatie waar Ed Sheeran’s videoclip voor zijn liedje Galway Girl is gefilmd. Uiteraard kan je
Ierland niet bezoeken zonder een Guinness te drinken en welke plaats is nu meer
gepast dan de Guinness Factory in Dublin? Leuke pubs die je kan bezoeken zijn O’Connell’s en O’Connors in Galway en Whelan’s
in Dublin, allemaal van livemuziek voorzien. Wie kastelen wil bezoeken, zal
zijn hartje kunnen ophalen in Classiebawn
Castle, Carrickfergus Castle en Blarney Castle.

Heb je beslist om een reis te boeken naar het land van de Ierse kabouters? Dan zal je waarschijnlijk vliegen op de Internationale Luchthaven van Dublin. Maar je kan ook kiezen voor de luchthaven van Shannon of de luchthaven van Cork. Aer Lingus is de nationale luchtvaartmaatschappij van Ierland, maar Ryanair is de grootste luchtvaartmaatschappij.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be