Moskou is de hoofdstad van Rusland en met meer dan 12 miljoen inwoners is het één van de grootste steden van Europa. Rusland ligt voor 2/3e in Azië, maar het merendeel van de inwoners is woonachtig in het Europese gedeelte van Rusland, waar Moskou ook bij hoort. In deze stad kun je kennismaken met de tradities en cultuur van het moderne Rusland. Als je een dagje of weekendje op bezoek komt in deze diverse Russische stad zijn er vele dingen te beleven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een middagje te gaan vertoeven op het Rode Plein. De kenmerkende architectuur, een ruim aanbod van restaurants en andere hoogtepunten maken deze bestemming tot de ideale plek voor een dagje uit in Moskou. Een stedentrip naar Moskou is wat ons betreft een echte aanrader!

Musea in Moskou

Moskou museum

Eén van onze favoriete plekken in de Russische hoofdstad is het Nationaal Historisch Museum. In dit museum kun je alles te weten komen over hoe het was om vroeger te leven in Moskou en Rusland. Je hebt hier de mogelijkheid om in chronologische volgorde de complete geschiedenis van Rusland te herbeleven. Het museum is in opdracht van Tsaar Alexander de Tweede gebouwd en heeft haar deuren aan het einde van de 19e eeuw geopend. Dit prachtige museum ligt aan het Rode Plein en is op dinsdag en de laatste maandag van de maand na, iedere dag van de week open voor bezoekers. Hou er wel rekening mee dat je een kaartje moet kopen op dit museum binnen te mogen. Tickets voor dit museum en een tour over het rode plein kan je kopen op deze website.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

In totaal kun je rond de 450 verschillende musea vinden in Moskou, dus voor de musea liefhebbers zal deze stad hoog op hun lijstje staan van steden om eens te bezoeken. Andere leuke musea waar je zeker een bezoekje aan moet brengen tijdens je trip in Moskou zijn het Moscow Archeology Museum, het Moscow Multimedia Art Museum en het Moscow Art Theatre Museum. Een kleine tip van onze kant; De gemeentelijke musea zijn vaak gratis te bezoeken op de derde zondag van de maand!

Even relaxen in deze wereldstad

Ben je er even aan toe om een momentje uit te rusten? Dan kun je lekker gaan relaxen in het Gorkipark. In dit reusachtige stadspark heb je de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de drukte van deze wereldstad. Je kunt hier een lekkere wandeling maken of even een kijkje nemen bij welke attracties er in het park te vinden zijn. In het Gorkipark kun je naar de dierentuin gaan en er is ook de mogelijkheid om naar de kermis te lopen en een ritje in een achtbaan of het reuzenrad te maken. Het park ligt aan de rechteroever van de Moskva rivier en is te bereiken door de metro te pakken vanaf het Oktiabrskaya station.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be