Barcelona is mooi, terzelfdertijd ook een beetje ruig, maar vooral ook heel trots. Barcelona is een juweel onder de zon, zoals Freddie Mercury het zo mooi in zijn lied ‘Barcelona’ zingt. Een mengelmoes van hipsters en bohémiens, een mix van culturen, een wirwar van straatjes in de meest uiteenlopende wijken, van trendy tot oergezellig.

Dankzij het mediterrane klimaat kan je in Barcelona rekenen op een vrij zacht klimaat, zowel in de zomer als in de winter. Wij kiezen voor een zomerse citytrip naar Barcelona. We zoeken niet alleen verkoeling onder de bomen in het Park Güell, maar we hebben onze citytrip Barcelona speciaal met één dag verlengd voor een strandbezoek. Niets leuker dan bekomen op het vier kilometer lange strand, dat voorzien is van alle mogelijke infrastructuur! En wat dacht je van een hapje en een dansje in een van de vele gelegenheden nabij het strand of in de havenwijk La Barceloneta? Uiteraard!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Ja, en over het Park Güell gesproken: Barcelona is het walhalla van cultuur en architectuur. Gaudi is alomtegenwoordig in de Catalaanse hoofdstad. De gebouwen en parken van Gaudi zijn absolute blikvangers. De opmerkelijke vormen, de speciale figuren, de kronkelende banken, de vrolijke kleuren, … zorgen voor een unieke toets. Een rode draad, die we in de ganse stad terugvinden, met als toppunt de majestueuze Sagrada Familia die trots boven de stad uit torent en die we van heinde en verre spotten.

Behalve zon, cultuur en de vele shopping mogelijkheden genieten we in Barcelona ook volop van de culinaire troeven die de stad te bieden heeft. Tapas, tapas,… nog meer tapas… en ook een assortiment van pinchos, die een variant zijn van tapas. Een paar leuke adresjes waar wij een tafeltje konden bemachtigen zijn Tapas24, Bodega 1900 en Dos Palillos.

Nog meer inspiratie voor leuke citytrip vind je op onze bestemmingspagina over Barcelona. Je laten leiden door een app op je smartphone is leuk, maar een échte aanrader is de stadswandeling onder begeleiding van een ex-dakloze. Je ontdekt de stad vanuit een heel ander perspectief en je komt op plekken die je anders nooit te zien zou krijgen. Een ervaring waarover we achteraf nog lang zullen praten.

Leuke hoteldeals, al dan niet inclusief vluchten, vind je hier. Neem zeker een kijkje, er zitten altijd leuke speciallekes bij, die je als extraatje bovenop je hotelverblijf worden aangeboden en die je citytrip nòg leuker maken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be