Voor de eerste keer naar Riga? Dan zijn er een paar feitjes die je echt moet weten. Daardoor wordt jouw citytrip in Letland nog een stuk leuker!

In Riga heerst een relaxte sfeer

Het eerste wat je opvalt in Riga, is dat de mensen er erg relaxt zijn. Ze haasten zich niet, maar laten alles over zich heenkomen. Je ziet die relaxte sfeer ook weer terug in de grote gastvrijheid. Je wordt vrijwel overal welkom geheten en voor je het weet sta je een praatje te maken met de locals.

Handig: de Letten spreken over het algemeen goed Engels. Daardoor is het makkelijk om iets te bestellen in een restaurant of af te rekenen in een winkel. En een gids die goed Engels spreekt is natuurlijk ook altijd makkelijk.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Door Old Town moet je lopen

Riga Old Town

Als je Riga echt wilt ontdekken, moet je eens te voet gaan door Old Town. Lopend kom je veel mooie oude gebouwen en kerken tegen. Bijna alles is hier op loopafstand, dus het openbaar vervoer is eigenlijk niet nodig.

Hoogtepunt van Old Town is de Sint-Petruskerk. Deze kerk is al honderden jaren oud. Een publiek geheim is dat deze kerk een lift heeft. Je kunt dus snel omhoog om een waanzinnig uitzicht over de stad te krijgen en een mooie foto te maken. In de kerk ligt een gouden gedenksteen op de grond. Volgens een mythe krijg je extra energie als je er even op gaat staan. Zelfs mensen die daar niet in geloven, gaan toch even op de steen staan.

Groene en rode taxi’s

Een taxi nemen in Riga is niet duur. Je betaalt voor een ritje van een kwartier ongeveer 10 euro. Let wel op dat je een groene Baltic taxi neemt, want anders kun je opgelicht worden. Zeker de rode taxi’s zijn de taxi’s die je het best kunt vermijden. Als je helemaal voor een peulenschil vervoerd wilt worden, kun je het best de bus nemen. Dan weet je zeker dat je niet wordt opgelicht, snel op je bestemming aankomt en niet veel hoeft te betalen.

Wanneer naar Riga?

Je kunt eigen altijd wel wat leuks doen in Riga. De zomers in Riga zijn wat warmer dan in de Benelux, maar de winters een stuk kouder. Dat betekent niet dat je Letland moet vermijden in de winter, want juist dan is het er erg mooi. Je zou dan namelijk naar een van de meest bijzondere kerstmarkten van Europa kunnen gaan. Met de lichtjes en de optimale kerststemming kom je zelf ook helemaal in de mood voor Kerst.

Wil je lekker in de zon zitten? Dan kun je het best tussen mei en september boeken. De kans op zon is dan het grootst.

Geen strand? Zeker wel!

Wat maar weinig mensen weten, is dat je ook in Letland prima op het strand kunt liggen. Vlakbij Riga ligt namelijk de badplaats Jurmala. Om daar te komen moet je ongeveer een half uurtje reizen. In de warme zomermaanden is het geen overbodige luxe om je handdoekje hier neer te leggen en een verfrissende duik te nemen in het water.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be