Sint-Petersburg is één van de belangrijkste steden in Rusland. Vroeger was het de hoofdstad van het land, maar nu is dat Moskou. Er wonen meer dan 5.350.000 mensen en het is ongeveer 1.146 vierkante kilometer groot. De oude stad en heel wat monumenten zijn opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De Kerk van de Verlosser op het Bloed is hoogstwaarschijnlijk het bekendste gebouw in deze Russische stad. De kerk werd in 1883 gebouwd op de plaats waar tsaar Alexander II vermoord werd. Binnenin zijn alle muren afgewerkt met in totaal ongeveer 7.500 vierkante meter mozaïek. De kerk werd na de Russische Revolutie volledig leeggeplunderd en doet nu dienst als museum. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw gebruikt als opslagplaats voor allerhande levensmiddelen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De Kathedraal van de Heilige Nicolaas wordt soms ook wel de Marinekathedraal genoemd. Deze Russisch-orthodoxe kerk in het midden van Sint-Petersburg werd in 1753 namelijk gebouwd voor de zeelieden die toen op die plaats woonden. Met z’n blauwe kleur is het een pareltje in de stad, waardoor het zeker op jouw lijstje hoort.

Een ander prachtig bouwwerk is de Izaäkkathedraal. Tegenwoordig wordt het gebouw gebruikt als mozaïekmuseum. Het interieur is oogverblindend en alles is perfect tot in de details afgewerkt. Kenmerkend aan het gebouw zijn ook de vele granieten zuilen. Elk exemplaar weegt zo’n 114 ton en is 17 meter hoog. 400.000 mensen hielpen van zonsopgang tot zonsondergang bij de bouw van deze gigantische kathedraal. Dat is bijna niet te geloven!

Enkele extraatjes

St. Petersburg

Eén van de raarste plekken in Sint-Petersburg is zonder twijfel Nelson’s courtyard. Nabij de metrostations Petrogradskaya en Chkalovskaya vind je dit bizarre kunstwerk. Deze “tuin” middenin een woonwijk staat vol oude auto’s, knuffels en andere rare objecten. Hoe dit werk tot stand gekomen is, is niet duidelijk, maar het is sowieso een zicht dat je niet snel zal vergeten.

Het hygiënemuseum is dé plaats om je kennis over het menselijke lichaam en allerlei verschillende ziektes bij te schaven. Er staan heel wat foto’s en wassen figuren, de ene al wat smakelijker dan de andere, waar je sowieso iets van zal opsteken. Eén van de coolste dingen in het museum is de opgezette hond van Pavlov.

Chizhyk-Pyzhik is de naam van het kleinste kunstwerkje in de stad. Het bevindt zich op een flank van een wal dichtbij de First Engineer Bridge. Het standbeeldje is 11 centimeter groot en weegt 5 kilogram.

Boek nu een reisje naar Sint-Petersburg en beleef deze stad ten volste.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be