Bij de aanblik vanaf de snelweg denk je misschien ‘wat een grijze en grauwe stad is Luik’. Veel beton, bedompt en overal zie je fabrieken. Maar eenmaal aangekomen in Luik besef je toch dat je er naast zit. Er zijn hele leuke dingen te doen in deze stad, en niet alleen voor volwassenen. Vooral kinderen kunnen een hele leuke tijd hebben in Luik. Neem je kinderen aan de hand en loop met ons mee.

Bezoek een museum met de kinderen

Het Aquarium Museum is een aparte combinatie van skeletten, levende vissen en opgezette dieren van over de hele wereld. In hetzelfde gebouw is een klein wetenschapsmuseum gevestigd, daar kunnen kinderen enkele natuurkundige proeven ontdekken. Er wordt wel Frans gesproken, maar kinderen vinden het al leuk om bezig te zijn. En vaak is een beetje praten met handen en voeten voor kinderen geen enkel probleem.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Snoepen van een heerlijke Luikse wafel

Luikse wafel

Je bent niet in Luik geweest als je niet een heerlijke Luikse wafel hebt gegeten. Nabij de Markt heb je Une Gaufrette Saperlipopette waar ze wafels verkopen. Deze winkel is zo populair om zijn lekkere wafels, dat de mensen buiten in de rij staan om deze bekende lekkernij te kopen. Honger zullen de kinderen niet hebben, want terwijl je in de rij staat te wachten worden er soesjes uitgedeeld om de honger te stillen.

Bezoek station Liège Guillemins

Kinderen vinden naar een station gaan en de treinen bekijken altijd leuk. Maar dit station heeft wel een heel bijzondere architectuur. Hier stopt onder andere de internationale trein naar Parijs. De Spaanse architect Santiago Calatrava heeft station Liège Guillemins ontworpen, de afwisseling van beton met het glas is een streling voor het oog. Ben je een liefhebber van fotografie, dan heb je hier de tijd van je leven.

Op zoek naar Street art

Voor kinderen en volwassenen is dit ook een van de leukste dingen om te doen, de stad verkennen op zoek naar grote kunstwerken op gevels. Probeer de pareltjes te vinden die er zijn gemaakt. Tegen de gevel van het Museum der Schone kunsten vind je een kleurrijk kunstwerk. Ook wanneer je de Maas oversteekt zal je nog verrast worden in de wijk Outremeuse. Loop je langs de Maas dan zie je ter hoogte van Pont des Arches ook een enorm kunstwerk van een man met een bolhoed. De rest laten we je zelf ontdekken, zo blijft het lekker spannend!

De trappen van Montagne de Bueren

Luik trappen

Zijn je kinderen nog niet moe, dan zijn ze dat na deze activiteit zeker wel: het beklimmen van de 376 treden van de trappen van Montagne de Bueren. Door de smalle straatjes vanaf de Markt zie je ineens aan je linkerhand de enorme trap liggen. Vanaf 1881 werd deze trap gebruikt om vanaf de citadel direct de stad te kunnen bereiken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be