Sevilla trekt elk jaar weer vele toeristen die op zoek zijn naar zon, cultuur en mooie steden. Maar in Sevilla kun je ook heel goed winkelen. Dat is ook wel leuk, vooral wanneer je op zoek bent naar originele cadeaus en souvenirs voor jezelf, familie en vrienden. Nu kun je eigenlijk overal in de stad wel goed winkelen, maar toch zijn er een aantal straten die extra goed bekend staan. Deze hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Calle Sierpes

Dit is waarschijnlijk één van de meest bekende winkelstraten van de stad, gelegen in het historisch centrum. De straat loopt van Plaza de la Campana tot het Plaza San Francisco. Deze twee pleinen zijn trouwens ook leuk om te bezoeken.

Naast de bekende merken en ketens zijn hier ook veel juweliers te vinden. Over het algemeen is de kleding in Spanje goedkoper dan in België, ook al kom je bij precies dezelfde winkels. Dit is dus het goede moment om je inkopen voor het volgende seizoen te doen. Hierna kun je ook de leuke lokale keramiek winkels bezoeken, waar je vast een leuk souvenir of cadeau kunt vinden.

Calle Asunción

Dit is een lange en brede winkelstraat in de wijk Los Remedios. Hier zijn vooral wat duurdere merken te vinden, dus als je in Sevilla gaat shoppen om geld te besparen, is dit misschien niet de beste straat. Wil je wat originele kleding die je in België niet zo snel zal zien, en heb je een wat groter budget, dat is deze straat zeker een aanrader.

Veel mensen die hier komen winkelen zijn netjes gekleed, en genieten tussendoor van een kopje koffie in één van de vele koffiebars.

Sevilla shopping

Calle Tetuán

Deze straat is goed te combineren met een bezoek aan de calle Sierpes, want beide zijn gelegen in het historisch centrum van de stad. Ze lopen parallel aan elkaar. Aangezien deze straat van de Plaza Nueva naar de Plaza de Duque loopt, is het slim om hier te beginnen, en daarna naar de Calle Sierpes te gaan. Je komt namelijk met de metro makkelijk bij de Plaza Nueva.

De straat is redelijk breed waardoor je er comfortabel kunt lopen. Er zijn vooral kleding- en schoenenwinkels te vinden, en de Mango en Zara zijn hier erg populair. Kijk ook hier naar de prijskaartjes, en je zult je verbazen van het verschil met België!

Calle San Jacinto

In de oude wijk Triades kun je in de Calle San Jacinto shoppen. Voor degenen die liever niet shoppen, zijn er genoeg terrasjes en bars te vinden om even bij te komen. Zo kan de rest van het gezin op zijn gemak verder met winkelen.

Kijk vooral naar de bankjes die je in deze wijk zal zien. Deze zijn gemaakt van het lokale keramiek!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be