Elke grote stad heeft zijn jaarlijks terugkerende evenementen. Als je in een stad woont, zal je hiermee goed bekend zijn. Maar wanneer je naar het buitenland gaat, ben je uiteraard niet altijd op de hoogte van de komende evenementen. Het kan daarom best lastig zijn als je op zoek bent naar leuke avondjes tijdens je stedentrip. In dit artikel zullen we enkele van de grootste evenementen van het feestelijke Warschau uitlichten.

11 november in Warschau

11 november is wapenstilstandsdag in België en Frankrijk, maar in Warschau heeft de dag een andere betekenis. Het is dan namelijk onafhankelijkheidsdag. Iedereen in Polen is dan vrij en de straten staan volledig in het teken van parades en festiviteiten. Er zijn de hele dag leuke dingen te beleven voor jong en oud. Het is een vrolijk feest, die van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat duurt. Als je besluit in november naar Polen te gaan, is het zeker aan te raden deze dag mee te beleven.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het jazzfestival

Jazz festival Warschau

Een maandje eerder in het jaar staat Warschau in het teken van de Jazz. Er wordt elk jaar een waanzinnig jazzfestival georganiseerd. Grote namen als Miles Davis en Keith Jarrett hebben de stad aangedaan tijdens de eerdere edities. Als je een grote jazz-fan bent heb je ongetwijfeld wel eens van dit festival gehoord. Maar ook voor de casual jazz liefhebber is het er goed vertoeven. Naast dat er veel muzikanten zijn om hun kunsten te laten zien, zijn er ook veel foodtrucks en leuke barretjes om een heerlijk Pools biertje te drinken. Het is een zeer feestelijk en vrolijk evenement.

Slaska Noc Swietojanska

De viering van de Midzomerdag vindt elk jaar plaats in Juni. Slaska Noc Swietojanska is de naam die de Polen aan deze dag hebben gegeven, wat letterlijk betekent ‘langste dag van het jaar’. Traditioneel gaat men met familie en vrienden eerst uitgebreid eten om vervolgens de straat op te gaan en naar een groot vuurwerkspektakel te kijken. Het is ook als toerist een prachtige avond om mee te maken.

Concerten

Polen heeft vele grote componisten voortgebracht. Dit is dan ook goed terug te zien op de muzikale evenementenkalender. Naast het grote jazzfestival zijn er nog vele kleinere evenementen die meer op klassieke muziek gericht zijn. Mocht jij nou een grote liefhebber zijn, dan is het een heerlijke ervaring om lekker in het eeuwenoude centrum van Warschau rond te banjeren en je vervolgens onder te dompelen in de prachtige klanken van een Pools muziekstuk.

Al met al zou je dus wel kunnen stellen dat er een ruim aanbod is in Warschau. Vele culturele evenementen komen jaarlijks terug en worden door velen bezocht. Mocht je er nog over twijfelen of er wel leuke evenementen voor je bij zitten? Kijk dan eens op https://www.take-a-trip.eu/nl/warschau/evenementen/.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be