Het Spaanse uitgaansleven is bekend over de hele wereld, en Granada maakt daar geen uitzondering op. Er wordt in de stad hard feest gevierd zoals in de meeste steden. Veel nachtclubs waar tot halverwege de nacht wordt gedanst, en daarvoor wat gezellige drankjes waarmee ze langzaam de nacht in gaan. Mocht je nou een avondje over hebben in de stad, dan volgen hier alvast wat tips voor wanneer je besluit op nachtelijk avontuur te gaan.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

La Higuera

Op dit mooie terras kun je de avond aftrappen met wat drankjes. Het is iets moeilijker te vinden omdat het net buiten het centrum is gelegen, achter de straten van de Albaicín. Hier wordt relaxte housemuziek gedraaid op een laag volume, zodat er voldoende ruimte is om tijdens het genieten van je koude Mojito of andere cocktail ook een goed gesprek te voeren met degenen met wie je de nacht gaat ontdekken.

Pub Kokran

Deze club is geschikt als aftrapper voor de muziekclubs. Hier wordt muziek gedraaid die zo gevarieerd is dat er voor veel verschillende leeftijden iets bij zit. De club bestaat uit een dansvloer waar de popmuziek wordt geblazen en er veel wordt gedanst, en op de ringen boven de vloer, die als balkons dienen, vind je de bar met lounge banken eromheen waar men met uitzicht over de club van de muziek kan genieten, voor hen die niet zo van het dansen zijn of nog in een diep gesprek zitten na La Higuera.

Discoteca Aliatar

Clubs

Deze discotheek is gevestigd in een oude bioscoop. Een vintage club waar de nacht wat later begint. Meestal komen hier de feestgangers rond een uur of twee ’s nachts pas binnen en ook pas dan komt de club tot leven. Zodra het los gaat is het hier dan ook het beeld van het Granadaanse nachtleven. Een oude club waar moderne muziek tot leven komt is het karakter van de Aliatar. Deze club is wel weer wat meer gericht op de jongere feestganger, althans, qua muziek. Maar voor de volwassene die houdt van de moderne techno- en rapmuziek is de club ook zeker een aanrader.

Verder zijn er in de stad nog de standaard clubs te vinden, kleinere versies van de Aliatar. Ook in deze clubs staat de modernere muziek centraal en ze bestaan meestal uit alleen een dansvloer. Voor hen die liever een avondje rustig van hun drankje willen genieten is het blijven hangen in La Higuera de beste keuze. Ook deze club gaat door tot in de late uurtjes, dus bang om naar huis te worden gestuurd hoef je niet te zijn (tenzij je het wel erg bont maakt met de cocktails…).

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be