Door het jaar heen zijn er in Porto en omstreken verschillende evenementen te vinden. De thema’s hiervan lopen nogal door elkaar heen, maar of je nou van films, sport of de middeleeuwen houdt, elk evenement heeft zijn eigen charmes. Daarom is het leuk om je stedentrip zo te plannen, dat je tijdens één van deze evenementen in de stad bent. Zo kun je extra genieten van je vakantie!

Fantasporto

Elk jaar vindt er in Porto een internationaal filmfestival plaats in de laatste weken van de winter, meestal ergens in februari of maart. Dit festival, Fantasporto of ook wel Fantas genaamd, focust zich niet op de films die op de grotere internationale filmfeesten worden vertoond, maar op commerciële, onafhankelijk geproduceerde en alternatieve films. Vaak liggen deze films in het genre horror of fantasy, wat de naam van het evenement verklaart.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het festival wordt in eerste instantie door een privé instelling georganiseerd, maar de overheid steunt het wel door het grotendeels te financieren. Er worden op het festival verschillende prijzen uitgereikt, maar vooral kun je er als filmliefhebber in dit genre de hele dag door bijzondere, nieuwe films ontdekken.

Handwerk markt

In de zomer vindt er jaarlijks een grote markt plaats in Porto, waar aandacht wordt besteed aan de vele handwerkers die door heel Portugal te vinden zijn. Op deze markt, die ergens in juli of begin augustus wordt neergezet, verzamelen al die handwerkers zich en kun je als liefhebber van handwerk eens lekker rondneuzen om te kijken of er nog iets leuks bij ligt. Dit is een geweldige gelegenheid om originele cadeaus te kopen voor komende verjaardagen en zelfs de Kerst. Je zult deze producten niet zomaar bij grote winkels tegenkomen.

Terug naar de middeleeuwen

Wat misschien nog wel het meest bijzondere en merkwaardige evenement in Porto is, is de Viagem de Medieval. Tijdens dit festival verandert een gebied vlak buiten Porto in een groot middeleeuws dorp. Overal lopen mensen rond in ridder of jonkvrouw kledij, ontstaan er middeleeuwse marktjes en worden er theaters opgebouwd waar dans-, muziek- en toneelstukken uit die tijd worden opgevoerd. Het festival vindt plaats in de zomer, tegen het einde van juli en het begin van augustus. De meeste attracties op het festival zijn gratis toegankelijk, alleen voor voorstellingen met een beperkt aantal plekken moeten er tickets gekocht worden.

Voetbal

Porto voetbal

Iets regelmatiger maar niet minder spectaculair, is het voor de sportliefhebbers mogelijk om een wedstrijd te bekijken van een van de beste voetbalclubs van Portugal; FC Porto. De ploeg speelt eens in de twee weken een wedstrijd in het thuisstadion Estadio do Dragão, waar een unieke sfeer hangt. Het team speelt al jaren mee in de top van de Liga van Portugal, en zet ook internationaal goede prestaties neer; ze won in haar eentje al zeven Europese titels, meer dan alle andere Portugese teams bij elkaar!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be