Misschien zie je Moskou niet echt als een stad waar je heen gaat om eens flink te feesten. Toch is het zeker mogelijk om te genieten van de lange (maar koude) avonden in de Russische hoofdstad. Omdat er veel indrukwekkende dingen te bezichtigen zijn overdag, zoals musea over de oorlog en dergelijke, is het lekker om ‘s avonds even helemaal tot rust te komen. We geven je hier wat tips voor een leuke avond uit in Moskou.

Club Propaganda

Het is misschien een aparte naam voor een club, maar vergis je niet. Het draait hier zeker om het feesten! Van politieke propaganda is absoluut geen sprake. De club is gelegen in het gebied van Kitai Gorod. En omdat het één van de eerste clubs van de stad was, is het een zeer bekende uitgaansgelegenheid geworden in de afgelopen (ruim) 20 jaar.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De populariteit is niet alleen te danken aan het lange bestaan. Ook de lage prijzen trekken vele bezoekers. Het deurbeleid schijnt er ook nogal soepel te zijn. Je hoeft dus niet super chique gekleed te zijn om binnen te mogen. Je gaat vooral naar deze club voor de goedkope drankjes en de elektronische muziek. Zowel lokale als internationale DJ’s maken er een feestje van.

Op maandag en dinsdag is de muziekstijl vooral hip-hop en soul. Op donderdag draait techno dj Sanchez zijn plaatjes, en op vrijdag en zaterdag zijn er meestal internationale dj’s. Dit zijn dan ook de drukst bezochte avonden.

Club Gipsy

Hier zul je vooral toeristen tegenkomen, maar wel uit alle hoeken van de wereld. Ook zijn de Russische jongeren grote fans van de uitgaansgelegenheid. Leuk als je dus nieuwe mensen wil leren kennen! De club is nog redelijk nieuw, en opende zijn deuren pas in 2011. Het deurbeleid was toendertijd zeer streng. Dat is in de laatste paar jaren wel wat minder geworden.

Club Krysha Mira

De naam betekent ‘het dak van de wereld’ in het Russisch. Misschien wat origineel voor een club zul je denken… tot je ziet waar het ligt! De club bevindt zich op een terras met uitzicht over de rivier. Het is een erg trendy uitgaansgelegenheid.

Het feesten vindt plaats van vrijdag en zaterdag. Er wordt urenlang genoten van de muziek en natuurlijk flink gedanst (en gedronken). Ook kun je in het restaurant Russische gerechten eten, en op dinsdag worden er zelfs tafeltennis toernooien gehouden! Een aparte combinatie, maar die zeker zijn publiek kent.

Moskou voda

De grote Icon Club

Dit is één van de grootste en populairste clubs van de stad. Er kunnen wel meer dan 2000 mensen tegelijk feestvieren. Voor het luisteren naar de platen van internationale dj’s moet je zeker naar deze club komen. Ook worden er grote feesten, thema-evenementen en dansvoorstellingen georganiseerd. De club is hier echt in gespecialiseerd. Kortom, met de Russische en buitenlandse sterren zul je een avond in deze club niet snel vergeten.

Voor het uitgaan in Moskou

Bekijk overdag enkele van deze 10 monumenten in Moskou, en ga deze lokale gerechten van Rusland zeker proeven voordat je het nachtleven van Moskou in gaat. Zo geniet je optimaal van je citytrip Moskou.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be