Amsterdam

Het Venetië van het Noorden

Citytrip amsterdam amsterdam-grachten

Amsterdam is, net als Parijs, een ideale bestemming voor een citytrip dichtbij huis. Dankzij de 17de eeuwse grachten en de vele culturele mogelijkheden is deze stad een toppertje om te bezoeken.

De stad is zowel oerhollands als uiterst cosmopolitisch tegelijkertijd, liefst 178 nationaliteiten vonden er hun thuis. En ondanks het feit dat het de hoofdstad van Nederland is en er 2,3 miljoen mensen wonen in de Metropool Amsterdam, is het echt een stad op mensenmaat.

Lees meer…

1

2

3

4

5

Er is heel wat te doen in Amsterdam

Bezienswaardigheden

Een citytrip naar Amsterdam brengt je een mix van historische en moderne architectuur. Bezoek De Dam, het historische hart van de stad of neem een kijkje langs de Walletjes, de beroemde rosse buurt.

Ontdek ze hier
Culinair

Een hip gezond restaurant of gezellige wijnbar, streekgebonden gerechten of liever gerechtjes met een Franse toets? Ontdek hier enkele culinaire tips voor een gezellige en vooral lekkere citytrip naar Amsterdam.

Ontdek ze hier
Shopping

Op zoek naar leuke shopping adresjes in Amsterdam? Breng dan een bezoek aan De negen Straatjes. Hier vind je vooral hippe winkels en vintage shops. Of heb je een voorkeur voor exclusieve merken? Dan kan je zeker in de beroemde en exclusieve P.C. Hooftstraat terecht!

Ontdek ze hier
Uitgaan

Amsterdam is een hippe stad met een bruisend nachtleven.
Op zoek naar een leuke bar of gezellig cafe? Hier vind je alvast wat tips en leuke adresjes!

Ontdek ze hier
Museum

Een bezoek aan Amsterdam betekent een bezoek aan het Van Gogh museum, of het Anne Frank huis. Vergeet ook niet het Rijksmuseum en het Stedelijk museum want deze 2 zijn recentelijk na lange tijd heropend.

Ontdek ze hier
Evenementen

In de hoofdstad van Nederland vinden vele bijzondere evenementen plaats. Zowel muziekliefhebbers als kunstliefhebbers komen hier voldoende aan hun trekken.

Ontdek ze hier

Hotels in de kijker

Bekijk meer hotels

Er zijn 101 goede redenen om Amsterdam te bezoeken. Ben je nog op zoek naar een hotel? Hier vind je alvast een selectie van hotels met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor ieders budget.

In samenwerking met:

Best Western Delphi Hotel

Best Western Delphi Hotel €59.00 i.p.v. €90.00

Ontdek Amsterdam vanuit een 4*-hotel tijdens 2, 3 of 4 dagen met ontbijt, welkomstdrankje en rondvaart op de grachten Meer info…
Urban Lodge Hotel Amsterdam

Urban Lodge Hotel Amsterdam €79.00 i.p.v. €119.00

2, 3 of 4 dagen in een designhotel met ontbijt, rondvaart op de grachten en skip-the-line-ticket Rijksmuseum Meer info…
Citiez Hotel Amsterdam

Citiez Hotel Amsterdam €31.00 i.p.v. €79.00

Verblijf 2, 3, 4 of 5 dagen in een designhotel in Amsterdam, incl. dagelijks ontbijt en een welkomstdrankje Meer info…

Klik op de knop 'download jouw stadsgids' en je ontvangt een e-mail met daarin een link waar je de stadsgids gratis in een handig PDF-formaat kan downloaden.