Rome

La dolce vita!

citytrip-rome-colosseum citytrip-rome-vaticaan

Rome, nu de hoofdstad van Italië en de Katholieke Kerk, maar 2500 jaar geleden de hoofdstad van Romeinse Rijk. Een geschiedenis die de stad nog steeds ademt.

Historische bezienswaardigheden zijn er in overvloed aanwezig. Voorbeelden zijn het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon uit de Romeinse periode en de Sixtijnse Kapel, de Trevifontein en het Sint-Pietersplein uit latere periodes.

Lees meer…

1

2

3

4

5

Er is heel wat te doen in Rome

Bezienswaardigheden

Het historische stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het machtige Rome pakt je met enkele imposante monumenten zoals het Colosseum, het Pantheon of de Trevifontein helemaal in.

Ontdek ze hier
Culinair

De Italiaanse keuken staat bekend voor eenvoudige, seizoensgebonden gerechten, en natuurlijk… gelati! Heb je zin in een echte 'gelato'? Ga dan eens langs bij het ijssalon Gioloitti. Je kan er overigens ook terecht voor een lekkere Italiaanse koffie.

Ontdek ze hier
Shopping

Italië is het land bij uitstek van fashion en exclusief design. Luxekledij en lederwaren vind je in de Via Condotti. Ben je iets prijsbewuster? Dan is de indoor markt van Testaccio zeker iets voor jou!

Ontdek ze hier
Uitgaan

Duik in het nachtleven en geniet van een zoete cocktail in één van de vele bars die de stad rijk is. Tip: Ga zeker eens langs bij bar Coyote waar je een prachtig uitzicht hebt op 'Rome by night'!

Ontdek ze hier
Museum

Rome is met z'n talloze monumentale bezienswaardigheden eigenlijk één groot openluchtmuseum. In de paleizen van Vaticaanstad vind je onder meer een imposante collectie kunst. Let ook op de architectuur van de musea op zich.

Ontdek ze hier
Evenementen

In Rome kan je dagen rondlopen en enorm veel bezichtigen. Wil je eens iets bijzonders meemaken, kijk dan eens naar de tips die wij voor jou hebben. 

Ontdek ze hier

Hotels in de kijker

Bekijk meer hotels

Er zijn 101 goede redenen om Rome te bezoeken. Ben je nog op zoek naar een hotel? Hier vind je alvast een selectie van hotels met een uitstekende prijs-kwaliteits verhouding voor ieders budget.

In samenwerking met:

Cardinal Hotel St. Peter

Cardinal Hotel St. Peter €159.00 i.p.v. €189.00

Zin in pasta en Romeinse monumenten bezoeken? Ontdek Rome tijdens 2, 3, 4 of 5 nachten met ontbijt en heen- en terugvlucht Meer info…
Hotel Marco Polo Rome

Hotel Marco Polo Rome €179.00

Verblijf 2, 3, 4 of 5 nachten op in het centrum van Rome in Hotel Marco Polo inclusief ontbijt en heen- en terugvlucht Meer info…
The Church Palace Hotel

The Church Palace Hotel €159.00

Verblijf 2, 3, 4 of 5 nachten in een viersterrenhotel gelegen in een historisch gebouw, incl. dagelijks ontbijt en heen- en terugvlucht Meer info…
Hotel Buenos Aires

Hotel Buenos Aires €139.00

Vlieg naar de Eeuwige Stad en breng er 2, 3 of 4 nachten door in een centraal en rustig gelegen hotel, inclusief ontbijt en heen- en terugvlucht Meer info…
7 Inn Spanish Steps

7 Inn Spanish Steps €189.00 i.p.v. €198.00

Verblijf 2, 3 of 4 nachten in het hart van de eeuwige stad, incl. ontbijt, heen- en terugvlucht en leuke extra's Meer info…
Retrome Colosseum Garden

Retrome Colosseum Garden €179.00

Val als een blok voor Rome: 2, 3, 4 of 5 nachten in een centraal boutique hotel op 500 m van het Colosseum met ontbijt en heen- en terugvlucht Meer info…

Klik op de knop 'download jouw stadsgids' en je ontvangt een e-mail met daarin een link waar je de stadsgids gratis in een handig PDF-formaat kan downloaden.