LEUVEN

De Schone aan de Dijle

citytrip-leuven-plein citytrip-leuven-oude-markt

Je hoeft niet steeds ver te reizen om nieuwe dingen te ontdekken. Leuven heeft heel wat in petto.
De stad aan de Dijle brengt een bijzondere mix van cultuur, gastronomie, eeuwenoude gebouwen, gezellig shoppen en een bruisend studentikoos nachtleven.

Een groot deel van het historische stadscentrum is verkeersvrij. Zo kan je gezellig in de straten kuieren en ten volle genieten van de schoonheid van de stad. Ben jij wel te vinden voor een ontspannende citytrip dichtbij? Lees verder en ontdek samen met ons de troeven van deze Bourgondische universiteitsstad.

Lees meer…

1

2

3

4

5

Er is heel wat te doen in Leuven

Bezienswaardigheden

Leuven is een smeltkroes van kunst, cultuur, geschiedenis, gezellig shoppen en lekker eten. Ontdek de schoonheid van het Groot Begijnhof, laat je inpakken door de pracht van het gotische stadhuis, het Arenbergkasteel of Abdij van 't Park.

Ontdek ze hier
Culinair

Leuven is een stad voor lekkerbekken en fijnproevers. Proef van enkele typische Leuvense specialiteiten, geniet van de lekkere Europese keuken in de Muntstraat of doe je tegoed aan de gevarieerde wereldkeuken in de Parijsstraat.

Ontdek ze hier
Shopping

Ga shoppen in de bekende Bondgenotenlaan, of spot de laatste modetrends in de Dieststestraat. Welke richting je ook uitloopt, in Leuven vind je meteen een leuke winkel of trendy boetiek.

Ontdek ze hier
Uitgaan

In Leuven weten ze wat feesten is. De studentenstad bruist de klok rond van het leven. Geniet van de studentikoze sfeer op de Oude Markt en dans je ziel uit je lijf tot in de vroege uurtjes.

Ontdek ze hier
Museum

In het indrukwekkende museum M vind je zowel een historische als hedendaagse kunstcollectie. Je waant je zowel in het heden als in het verleden. Ga zelf op ontdekkingstocht in dit niet te missen museum tijdens jouw citytrip in Leuven.

Ontdek ze hier
Evenementen

In Leuven vindt naar goede gewoonte jaarlijks Marktrock plaats. Combineer jouw bezoek aan de stad met dit uniek evenement en ga helemaal uit je dak op de beats en tunes van meer dan 70 uiteenlopende artiesten uit binnen- en buitenland!

Ontdek ze hier

Hotels in de kijker

Bekijk meer hotels

Er zijn 101 goede redenen om Leuven te bezoeken. Ben je nog op zoek naar een hotel? Hier vind je alvast een selectie van hotels met een uitstekende prijs-kwaliteits verhouding voor ieders budget.

In samenwerking met:

Novotel Leuven Centrum

Novotel Leuven Centrum €59.00 i.p.v. €85.00

Ontdek studentikoos Leuven met een bierproeverij en laat je verrassen door de moderne architectuur die de stad rijk is, inclusief ontbijt en diner Meer info…

Klik op de knop 'download jouw stadsgids' en je ontvangt een e-mail met daarin een link waar je de stadsgids gratis in een handig PDF-formaat kan downloaden.