fbpx

Parijs – Aux Champs-Elysées!

Vernieuwd in 2019!

Gratis Cityguide Parijs

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze nieuwe cityguide van Parijs

Introductie

Parijs, de stad van de Eiffeltoren, de Champs Elysées, Victor Hugo en zoveel meer! Waar vele mensen vaak niet bij stilstaan is hoe dicht Parijs eigenlijk ligt bij België, afhankelijk van waar je woont en hoe je reist sta je binnen drie uur in de lichtstad! Wist je trouwens dat Parijs één van de vier wereldsteden is? De stad bulkt van geschiedenis, cultuur, gastronomie en entertainment.

 

De Parijse joie de vivre overvalt je meteen in deze stad. Drink un petit café op een terrasje en ga ’s avonds heerlijk dineren in één van de 8000 restaurants. Duik daarna het nachtleven in, en geniet bijvoorbeeld van een cocktail in loungesfeer in de Buddha Bar.

 

 

 

Uiteraard kan je ook in Parijs heerlijk shoppen. Het shoppingparadijs is natuurlijk Galeries Lafayette maar ook Au Printemps moet niet onderdoen. Daarnaast zijn er in de stad heel wat verschillende markten. La Mouffe op rue Mouffetard is zeker één van de leukste markten.

 

Lees meer

 

Ben je op zoek naar romantiek, dan is Parijs de uitgelezen bestemming om de liefde te beleven! De mix van historische gebouwen met gezellige pleintjes en moderne architectuur zorgen voor een romantische setting. Parijs is met andere woorden één van dé bestemmingen voor een citytrip met z’n twee!

 

Wie Parijs zegt, zegt ook in één adem geschiedenis. De eerste sporen van bewoning zijn reeds te vinden rond 3800 v.Chr., goed voor bijna 6000 jaar geschiedenis. Zowel in de Oudheid, de Middeleeuwen, de Renaissance als de 19de eeuw speelde Parijs een belangrijke rol binnen heel Europa. Denk maar aan de impact van de Franse Revolutie!

 

Doorheen (en net buiten) de stad zijn vele sporen terug te vinden van deze rijke geschiedenis. Al werd het huidige uitzicht van Parijs vooral bepaald door volledige verbouwing van het centrum door architect Haussmann. In opdracht van Napoleon III legde hij twaalf grote boulevards aan die in stervorm rond de Arc de Triomphe (Place de l’Etoile) liggen. De bekendste hiervan is ongetwijfeld de Avenue des Champs-Elysées. Door deze enorme werken werd het grootste deel van middeleeuws Parijs verwoest.

 

Vele kunstenaars verbleven ook in Parijs voor lange of korte tijd, zowel schrijvers, schilders, acteurs, regisseurs, zangers, muzikanten. Denken we maar aan Van Gogh, Picasso, Rodin of Victor Hugo, Emile Zola en Voltaire. Een beknopte selectie uit een bijna eindeloze lijst! De stad herbergt in de vele musea dan ook een schat aan cultuur. Het LouvreCentre Pompidou, Musée d’Orsay zullen je ongetwijfeld bekend in de oren klinken.

 

Zowel overdag als ’s avonds is er in deze stad dus heel wat te beleven. Waar wacht je nog op om deze lichtstad te (her)ontdekken?

Categorieën

Ontvang wekelijkse vakantietips

Schrijf je in op onze wekelijkse citytrip.be nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuwste citytrip nieuws en de beste aanbiedingen!

Blog Posts

Parijs, Cultuur

Het Kasteel van Versailles

Het kasteel van Versailles is één van de grootste kastelen van de wereld en een enorm druk bezochte bezienswaardigheid in Frankrijk. Het kasteel trekt jaarlijks meer dan vijf miljoen bezoekers, wat grotendeels uit het buitenland komt. Sinds 1979 is het kasteel van Versailles opgenomen…

Parijs

3 designhotels in Parijs

Mag het voor jou wat luxueuzer zijn en is design helemaal jouw ding? Maak je dan klaar voor een trendy trip naar Parijs en logeer in één van de prachtige design hotels die de stad rijk is. Lees verder en ontdek Hotel Le Bellechasse,…

Parijs, Culinair

Dit moet je proeven in Parijs

Vagenende Restaurant Vagenende bevindt zich op de legendarisch Boulevard St Germain. Het restaurant is een weerspiegeling van het typische Parijse leven. De looks en het interieur van Vagenende werden bijna niet meer gewijzigd sinds het begin van de 20ste eeuw, je kunt de zaak…