BRUGGE

Brugge die scone

citytrip-brugge citytrip-brugge-zwaan

Een bezoek aan het historische Brugge laat niemand onberoerd. De monumentale trapgevels, feeërieke Reien en schilderachtige stadszichten, de Breydelstad ademt cultuur en geschiedenis. Net deze rijke geschiedenis maakte van Brugge een stad op mensenmaat. Bovendien leverde het Brugge het UNESCO label van werelderfgoedstad op. Ook in Hollywood vonden ze de stad zo aantrekkelijk dat ze besloten er in 2008 de kaskraker ‘In Bruges’ op te nemen met onder andere Colin Farrell in de hoofdrol.

Wie doorheen één van de oude stadspoorten wandelt neemt plots een sprong in het verleden. Elk element in het straatbeeld verwijst naar de rijke geschiedenis van de Hanzestad. In de 13e tot 15e eeuw was Brugge een welvarende internationale havenstad. Het Bourgondisch Hof had er hun thuishaven gemaakt, wat zorgde voor een enorme verrijking op zowel cultureel, bouwkundig als artistiek vlak. Enkele monumentale gebouwen zoals het stadhuis, gelegen op de Burg, en imposante kerken, zijn hiervan het resultaat. De Sint-Salvatorskathedraal, de Jeruzalemkerk of de Heilig-Bloedbasiliek in het hartje van de stad, het zijn maar enkele voorbeelden van pareltjes van bouwwerken die spreken tot de verbeelding en je helemaal meenemen naar ver vervlogen tijden.

Lees meer…

1

2

3

4

5

Er is heel wat te doen in Brugge

Bezienswaardigheden

Brugge neemt je mee in de tijd. Elk element in het straatbeeld refereert naar de rijke geschiedenis van de stad. Maak een boottocht op de Reien of geniet van de stilte in het Begijnhof en het adembenemend uitzicht van op het Belfort.

Ontdek ze hier
Culinair

Wie door de stad wandelt merkt het meteen. Aan gezellige eethuisjes en restaurantadresjes geen gebrek. Van een lekkere snack tot uitgebreid diner, op een gezellig terras of in een hippe bar!

Ontdek ze hier
Shopping

Combineer je bezoek aan Brugge met wat gezellig shoppen. In de Steenstraat en Noordzandstraat vind je de belangrijkste winkels van de stad. Alle leuke winkels bevinden zich dicht bij elkaar in het historische centrum. Klaar? Shoppen maar!

Ontdek ze hier
Uitgaan

Wil je genieten van een frisse Brugse pils op een warm terras, of helemaal uit de bol gaan en al swingend het beste van jezelf geven op de dansvloer? Dan vind je hier vast enkele leuke adresjes om een fantastische dag af te sluiten. Een lange nacht lacht je toe!

Ontdek ze hier
Museum

Een van de troeven van Brugge zijn de talrijke musea die de stak rijk is. In Brugge vertellen ze niet alleen de rijke geschiedenis en verhalen van de stad, maar vind je ook musea over actuele kunst, chocolade en zelfs frieten!

Ontdek ze hier
Evenementen

Brugge mag dan wel een historische stad zijn. Het is een stad die bruist van het leven. Er is dan ook altijd wel wat te beleven. Van het Cactusfestival voor het jonge geweld tot de prachtige Heilig-Bloedprocessie voor wie houdt van cultuur.

Ontdek ze hier

Hotels in de kijker

Bekijk meer hotels

Er zijn 101 goede redenen om Brugge te bezoeken. Ben je nog op zoek naar een hotel? Hier vind je alvast een selectie van hotels met een uitstekende prijs-kwaliteits verhouding voor ieders budget.

In samenwerking met:

Velotel Brugge

Velotel Brugge €49.00 i.p.v. €97.00

Verken de charmante West-Vlaamse hoofdstad vanuit een modern hotel incl. dagelijks ontbijt, stadstour in een fietskoets en late check-out Meer info…

Klik op de knop 'download jouw stadsgids' en je ontvangt een e-mail met daarin een link waar je de stadsgids gratis in een handig PDF-formaat kan downloaden.